Суспільство

З листопада у деяких водоймах Житомирської області діятиме заборона на вилов риби у зимувальних ямах

27 October 2023, 13:01

Житомирський рибоохоронний патруль видав наказ у якому зазначено водойми та місця, де з листопада вводиться заборона на вилов риби.

Про це 27 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці повідомив Житомирський рибоохоронний патруль.

«З першого листопада 2023 року в більшості українських водойм розпочинається осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У переважній кількості областей вона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони, в деяких – до закінчення зимового періоду. З метою збереження водних біоресурсів у зимовий період Житомирським рибоохоронним патрулем видано відповідний наказ. У ньому зазначено водойми та місця, де вводиться дана заборона», - йдеться у повідомленні.

З документом можна ознайомитись тут.

У рибоохоронному патрулі нагадують, що риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об'єднаннями не повинна перевищувати семи на рибалку.

За недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину. Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 29.09.2023 № 1042, якою значно підвищено розміри такс за незаконний вилов водних біоресурсів.

Нагадаємо, 18 жовтня Житомирський рибоохоронний патруль повідомив про те, що на водосховищі у селищі Корнин Житомирського району викрили чоловіка, який ловив рибу за допомогою заборонених знарядь. Сума збитків майже 170 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2023 року пресслужба державного агенства меліорації та рибного господарства України повідомила про те, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка затверджує розмір такси для обчислення розміру шкоди, завданої незаконним виловом риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибалка рибоохоронний патруль 
Матеріали по темі