Здоров'я

Термін проходження ВЛК буде займати не більше чотирьох днів, - МОЗ

28 October 2023, 15:50

В Україні скоротили термін проходження військово-лікарської комісії для військовозобов’язаних, надаючи їм лише чотири дні на медичний огляд.

Про це 27 жовтня повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«МОЗ продовжує працювати над виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо військово-лікарської експертизи в ЗСУ, що було введене в дію Указом Президента України. Задля цього у рамках міжвідомчої взаємодії тривають зміни з ВЛК за різними напрямами: юридичному, організаційному, цифровому. Наразі спільно з Нацслужбою здоров’я оновлено специфікації та умови закупівель медичних послуг за пакетом «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки». Зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних», - йдеться у повідомленні.

Передбачені зміни:

  • проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби — не більше як 4 робочі дні;
  • проведення лабораторних досліджень — не більш як 3 робочі дні;
  • проведення інструментальних досліджень — не більш як 3 робочі дні.

Голови обласних військових адміністрацій, керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й працівники закладів охорони здоров’я повинні дотримуватися вказаних строків. Також вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою.

Зроблено ще один крок до повної цифровізації процесів. Медики, що працюють у ВЛК при центрах комплектування, використовують електронну систему охорони здоров’я. Тож за необхідності вони можуть переглядати вже наявні записи інших лікарів, що були внесені в ЕСОЗ, створювати електронні направлення на необхідні діагностичні процедури тощо.

Нагадаємо, 1 вересня пресслужба МОЗ інформувала про перші результати реформи ВЛК.

Як повідомляв Житомир.info, 24 червня 2023 року Уряд затвердив план заходів з оптимізації процесів військово-лікарської експертизи на поточний рік, він має на меті забезпечити військовослужбовців належним та швидким сервісом проходження військово-лікарської комісії та зменшити навантаження на заклади охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України, інших складових сил оборони та комунальних закладах охорони здоров’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВЛК МОЗ ЗСУ військовозобов'язаний медогляд службовець військовий 
Матеріали по темі