Політика

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт про штрафи для громадян та підприємців за порушення комендантської години

30 October 2023, 09:42

Народними депутатами зареєстрований законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№10195), який напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України.

Про це 28 жовтня повідомила пресслужба Верховної ради.

«Мета законопроєкту – встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години, та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану», - йдеться у повідомленні.

Проєктом закону передбачена така адміністративна відповідальність:

порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 тис. 500 грн до 17 тис. грн);

порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тис. грн до 102 тис. грн).

Зауважимо, що проєкт закону був зареєстрований 27 жовтня, серед 21 нардепа-автора є один мажоритарник від Житомирської області – Володимир Арешонков. Станом на ранок 30 жовтня текст законопроєкту на сайті Верховної ради не оприлюднений.

Нагадаємо, з 26 вересня 2022 року на території Житомирської області введено комендантську годину з 00:00 до 5:00.

Як повідомляв Житомир.info, лише упродовж ночі 23 квітня 2023 року правоохоронці виявили у Житомирі близько двох десятків порушників комендантської години. У Житомирі близько опівночі 24 серпня 2023 року сталася масова бійка біля бару «Барбаросса» неподалік Михайлівської, на подію виїжджали 4 екіпажі патрульних поліцейських, вдалося затримати кількох ймовірних учасників бійки, було складено три протоколи. На засіданні міськвиконкому 1 вересня мер Сергій Сухомлин зауважив, що учасників масової бійки в центрі Житомира та відвідувачів нічних закладів треба залучати до захисту держави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комендантська година ВР законопроєкт нардеп штраф КУпАП 
Матеріали по темі