Події

У Житомирі судитимуть директорку навчального закладу та колишню головну бухгалтерку, яка привласнила 1 млн 300 тис. грн

30 October 2023, 17:12

У Житомирі поліція завершила досудове розслідування у справі, де бухгалтерка початкової школи привласнила понад 1 млн 300 тис. грн.

Про це 30 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У квітні слідчі Слідчого управління ГУНП області оголосили про підозру у службовому підробленні та заволодінні чужим майном 24-річній житомирянці.Слідством було встановлено, що вона отримала від директорки однієї з початкових шкіл обласного центру електронний цифровий підпис, який використовувала під час виготовлення документації. Упродовж 2022 року жінка, зловживаючи повноваженнями головного бухгалтера, здійснювала безпідставні нарахування заробітної плати собі та родичці, яка працювала у закладі. Для особистого збагачення посадовиця недоплачувала працівникам закладу належні виплати у повному обсязі. Тож упродовж року таким чином «зекономила» для себе майже 1 мільйон 332 тисячі гривень, з них близько 100 тисяч дісталося родичці. Для отримання готівки використовувались різні банківські картки», - йдеться в повідомленні.

Нині, вже колишній головній бухгалтерці інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, (ч. 4, 5 ст. 191), внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (1 ст. 366) та ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Обвинуваченій може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

«Крім того, директорці навчального закладу інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України). Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого», - повідомляють правоохоронці.

Оперативний супровід досудового розслідування здійснювали працівники регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ. Процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура. Нині матеріали скеровано до суду.

Детальніше про справу читайте тут.

Нагадаємо, 26 квітня Житомирська обласна прокуратура повідомила про те, що 24-річній головній бухгалтерці початкової школи Житомира повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України): за висновками судової економічної експертизи, фігурантка справи заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня 2023 року стало відомо про те, що звільнена директорка початкової школи, де головна бухгалтерка нарахувала собі 1,3 млн грн зарплати, судиться за поновлення на посаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд поліція фінансове шахрайство бухгалтер зловживання зарплата прокуратура школа 
Матеріали по темі