Влада

За чотири місяці сільрада Житомирського району замовила у місцевої фірми на 32 мільйони ремонтів доріг та тротуарів

31 October 2023, 11:06

Станишівська сільська рада з липня по жовтень уклала з ТОВ «Асфальт Плюс» 15 угод на капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуарів. Загальна вартість підрядів становить 32 мільйони гривень.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

Замовник уклав з ТОВ «Асфальт Плюс» 15 угод, 12 з яких на ремонт дорожнього покриття та 3 на ремонт тротуару в селах Станишівської громади.

У селі Кодня ТОВ «Асфальт Плюс» має відремонтувати вул. Яблунева за 2,77 млн грн, вул. Залізняка за 364,1 тис. грн, вул. Набережна за 314,1 тис. грн. В селі Скоморохи підрядник відремонтує дорожнє покриття по пров. 2-й Лісовий за 1,91 млн грн, по вул. Лісова за 3,52 млн грн, відреконструює пішохідний тротуар по вул. Центральна за 5,88 млн грн.

В селі Ліщин ремонт дорожнього покриття по вул. Лісок за 2,02 млн грн та по вул. Л.Українки за 297,2 тис. грн.

В Станишівці ремонт дорожнього покриття по вул. Парникова за 3,03 млн грн, по вул. О.Незнайка за 3,16 млн грн, по вул. Кооперативна за 1,8 млн грн, благоустрій (капітальний ремонт) тротуару по вул. О.Незнайка за 2,14 млн грн та благоустрій (капітальний ремонт) тротуару по вул. Парникова за 1,65 млн грн.

В селі Піски ремонт дорожнього покриття по вул. Миру за 1,1 млн грн, а в селі Леонівка ремонт дорожнього покриття по вул. Миру за 2,06 млн грн.

Всі закупівлі були проведені за процедурою відкриті торги з особливостями. Лише на чотирьох тендерах, окрім ТОВ «Асфальт Плюс», свої пропозиції подали інші фірми: ПП «Автомагістраль» та АТ «Ю АР ДІ».

Так на тендері з ремонту дорожнього покриття по вул. Парникова в селі Станишівка пропозиція ПП «Автомагістраль» була дешевшою на понад 700 тисяч гривень, однак замовник відхилив пропозицію фірми. Однією з причин було те, що у розрахунку кошторисного прибутку учасник повинен був застосувати показник у розмірі 7,65 грн/люд. год, тоді як учасник застосував показник у розмірі 8,33 грн/люд. год, що призвело до завищення величини кошторисного прибутку і відповідно до невірного визначення загальної вартості робіт з капітального ремонту об’єкта в цілому.

Двічі Станишівська сільська рада відмінила тендери після укладання угоди з ТОВ «Асфальт Плюс» через втручання аудиторів. У липні Держаудитслужбу України зацікавили закупівлі з капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Лісова в с. Скоморохи за 3,37 млн грн та ремонт дорожнього покриття по вул. Яблунева в с. Кодня за 2,56 млн грн. За результатами моніторингу було виявлено порушення у не відхиленні тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону та порушення законодавства в частині не відміни замовником закупівлі.

На повторних закупівлях ТОВ «Асфальт Плюс» пропонувало виконати ці роботи вже на 200 тисяч дорожче і в першому, і в другому тендерах.

ТОВ “Асфальт Плюс” засноване в 2017 році в Житомирі, з березня 2023 року фірма зареєстрована в селі Станишівка. Спеціалізується фірма на будівництві доріг та автострад. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є Размік Ванікович Петросян.

За даними аналітичного порталу YouControl, з 2017 року фірма отримала державних замовлень на понад 300 млн грн. Найбільше бюджетних коштів ТОВ отримало під час повномасштабного вторгнення - 125 мільйонів, з них 112 мільйонів у 2023 році. Нижче - скриншот з YouControl:

Наталія Іжицька для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога тротуар ремонт Станишівка закупівля тендер Асфальт Плюс 
Матеріали по темі