Події

У громаді Житомирської області з магазину вилучили понад 200 літрів пива та слабоалкогольних напоїв

31 October 2023, 12:38

У Звягельському районі під час профілактичного рейду поліцейські з податківцями вилучили понад 200 літрів алкоголю, яким у магазині торгували без ліцензії на продаж спиртного.

Про це 31 жовтня інформує Звягельський районний відділ поліції.

«Днями дільничні офіцери поліції Звягельського райвідділу спільно з працівниками Державної податкової служби провели профілактичний рейд. Окрім превентивних заходів, вони перевіряли торговельні заклади. У результаті в одному з магазинів Брониківської громади правоохоронці виявили, що 42-річна жителька райцентру провадила господарську діяльність без отримання відповідної ліцензії на продаж спиртного. Відтак поліцейські вилучили понад 200 літрів пива та слабоалкогольних напоїв на суму близько 16 000 гривень», - повідомляють правоохоронці.

Окрім того, відносно жінки, яка займалась підприємницькою діяльністю, дільничні склали адміністративний протокол за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Нині зібрані матеріали скеровано до суду для прийняття відповідного рішення.

За чинним законодавством порушення порядку провадження господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Нагадаємо, 28 жовтня правоохоронці повідомили про те, що в одному з магазинів Житомира зафіксували продаж нелегальних слабоалкогольних напоїв, а на ринку виявили цигарки без акцизних марок та тютюн невідомого походження.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня 2023 року пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про те, що у Малинській громаді в автомобілі виявили понад 1 000 пачок цигарок без акцизу та більше 40 літрів алкоголю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь вилучення рейд поліція податкова вилучили алкоголь 
Матеріали по темі