Місто

У Житомирі майже у два рази зросте вартість ритуальних послуг, які надає комунальне підприємство

1 November 2023, 11:36

У Житомирі майже у два рази зросте вартість ритуальних послуг КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради.

Про це 1 листопада повідомили на засіданні виконкому.

«З 2019 року тарифи на копку могили не переглядалися. За цей час виросла мінімальна заробітна плата і прожитковий мінімум. Якщо брати таблицю по містам України там тарифи вже затверджені, крім нас, по всім містам… Збільшення мінімальне, якщо брати в середньому поховання людини це десь різниця 600-500 гривень», - зазначив директор КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» міської ради Василь Ганченко.

Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що за висновками Держаудитслужби підприємство працює зі збитками.

«Погано, що в такий час ми підіймаємо таке питання… Є вже й висновки Держаудитслужби, що ми наносимо збитки підприємству і притягнути до відповідальності всіх: і керівників, і всіх інших… Вартість у нас, якщо порівнювати з Тернополем або Рівним, з такими містами як Житомир приблизно по розміру, я не беру Одесу, у два рази у нас нижче. В середньому у нас вартість у два рази нижча, ніж навіть у тих містах, які знаходяться навколо Житомира», - зазначив Сергій Сухомлин.

За словами мера, міська рада виконає припис Держаудитслужби.

«Таким підняттям ми фактично виконуємо припис аудитслужби, але на собівартість ще не виходимо… Але в такий час точно тут не про собівартість та не про прибуток», - сказав Сергій Сухомлин.

У презентації КП на засіданні виконкому показали, як зміняться діючі тарифи, які були затвердженні у 2019 році:


Як повідомляв Житомир.info, 4 січня 2023 року пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області повідомила, що під час перевірки комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради аудитори виявили упущені вигоди та непродуктивні витрати на суму понад 22 млн грн. Серед зауважень було й недоотримання 12 млн грн через низький тариф на копку могил.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ритуальні послуги могила Держаудитслужба Ганченко Сухомлин Спецкомбінат виконком 
Матеріали по темі