Місто

На благоустрій одного житомирського бульвару вже витратили 20 млн грн і ще хочуть доплатити майже 0,5 млн за полив

2 November 2023, 14:35

У благоустрій бульвару Польського, який знаходиться у Житомирі в мікрорайоні Маликова, за останні роки вклали 20 млн грн бюджетних коштів, а з урахуванням проєктів «бюджету участі» сума перевищує 25 млн грн.

В 2019 році був проведений капітальний ремонт бульвару вартістю 4,4 млн грн, який передбачав благоустрій території: нове дорожнє покриття, 20 лавок, урни для сміття, стіл для надвірного тенісу, 2 столи для шахів, 8 велопарковок, тіньовий навіс, озеленення.

В грудні 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір з ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит» на капітальний ремонт території благоустрою центральної алеї бульвару Польського вартістю 14,2 млн грн. Підрядник мав улаштувати плитку, провести роботи з зовнішнього освітлення, водопостачання, монтажні роботи системи відеонагляду, укладання сходів, озеленити територію та зробити благоустрій. Роботи мали завершити до 1 вересня 2022 року, але через повномасштабне вторгнення рф термін дії договору продовжили, в останній додатковій угоді – до 31 жовтня 2023 року. Водночас в червні 2023 року Держаудитслужба почала моніторинг закупівлі і виявила порушення, але УКБ звернулося до суду з позовною заявою про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу процедури закупівлі.

Разом з договором на капітальний ремонт УКБ в грудні 2021 року окремо заплатило КП «Зеленбуд» 49 тис. грн за озеленення території благоустрою бульвару Польського. А 1 листопада 2023 року КП «Зеленбуд» уклало договір вартістю 60 тис. грн з ФОП Климчук Ніна Петрівна на благоустрій території суспільного простору бульвару Польського з проведенням робіт по озелененню. Тобто озеленення входило у два договори на капітальний ремонт загальною вартістю майже 20 млн грн та ще окремо коштувало 109 тис. грн.

Мабуть, природний полив не справляється з такою кількістю зелені, тому 2 листопада 2023 року управління капітального будівництва підписує договір вартістю 445 тис. 416 грн з ФОП Мозгова Лариса Іванівна на будівництво системи автоматичного зрошення газонів на території бульвару Польського. Зауважимо, що інших закупівель системи зрошення газонів, які проводило УКБ, на «Прозорро» знайти не вдалося.

Депутатом Житомирської міської ради від мікрорайону Маликова, де знаходиться бульвар Польський, вже вдруге стала Тетяна Онопрієнко: в 2015 році вона обиралася від ВО «Батьківщина», в 2020 році – від партії «Пропозиція». Її чоловік - Валерій Онопрієнко був депутатом Житомирської міської ради у 2010-2015 рр., обирався від Партії регіонів, а в 2020 році обраний депутатом обласної ради від партії «Пропозиція».

Нагадаємо, станом на листопад 2021 року в мікрорайоні Маликова були реалізовані проєкти в рамках бюджету участі різних років за загальну суму майже 6 млн грн: дитячий парк «Моя мрія», «Громадська інтернет-бібліотека «Велесова книга», музичний «Фонтан щастя», сценічний майданчик «Натхнення», «Алея здоров’я» та «Каскадні сходи до річки Кам’янки».

Як повідомляв Житомир.info, троє житомирян чотири роки судилися за перейменування вулиці Маликова на вул.Сурина гора, але постановою від 10 грудня 2020 року Верховний суд залишив касаційну скаргу без задоволення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благоустрій Польський бульвар УКБ тендер закупівля полив озеленення Маликова 
Матеріали по темі