Події

У Житомирі повідомили про підозру чоловіку, який облаштував у своєму гаражі нарколабораторію, а на дачі вирощував коноплю

2 November 2023, 20:50

У Житомирі 27-річному парубку повідомили про підозру через оборудки з наркотиками.

Про це 2 листопада повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні прекурсору для виготовлення амфетаміну, придбанні і зберіганні обладнання та виготовлення за допомогою нього амфетаміну, зберіганні амфетаміну без мети збуту, а також посіві та вирощуванні конопель (ч. ч. 1, 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 310 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що 27-річний мешканець Житомира, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних засобів без мети збуту, облаштував у своєму гаражі нарколабораторію.

Для цього він закупив спецінвентар - колби, витяжку, зворотний холодильник, ваги, пластикові ємкості, захисний одяг та інше. Прекурсори для виготовлення психотропної речовини одержував через пошту. Дотримувався конспірації, працював навіть уночі.

Наркоділок не обмежився лише виготовленням амфетаміну. На своїй дачі, у теплиці, посіяв та вирощував ще й коноплі. Щоб зібрати щедрий урожай, дбайливо доглядав рослини: облаштував додаткове освітлення, вентиляцію, і навіть замовляв через інтернет спеціальні добрива.

Із січня по липець цього року правоохоронці задокументували чотири факти придбання підозрюваним прекурсорів.

Під час обшуків у гаражі, на дачі та за місцем проживання фігуранта вилучено докази скоєння злочину: обладнання для виготовлення психотропної речовини (із слідами її нашарувань), амфетамін, приготовлений для вживання канабіс, майже 20 рослин конопель тощо.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводить Житомирське райуправління поліції. Оперативний супровід - Управління карного розшуку ГУНП в області.

Санкція найсуворішої, ч. 3 ст. 313 КК України, передбачає покарання - до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 26 жовтня у прокуратурі інформували, що двом чоловікам, які в сараї в Брусилові обладнали лабораторію для виготовлення амфетаміну на продаж, ухвалили вирок: до 9 років і 6 місяців та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик нарколабораторія прокуратура підозра 
Матеріали по темі