Влада

Жителі Житомирської області подали 587 заяв на компенсацію за пошкоджене житло та 71 заяву на відшкодування за зруйноване

3 November 2023, 10:33

Жителі Житомирській області подали 587 заяв на отримання компенсації для відновлення житла та 71 заяву за зруйновані оселі внаслідок російської агресії.

Про це 2 листопада повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко під час зустрічі з членами Асоціації міст України.

«З початку повномасштабної війни наша область вже 116 разів зазнавала повітряних ударів з боку ворога. Росіяни використовували для цього практично весь свій арсенал: крилаті ракети, «гради», авіабомби та дрони-камікадзе.Внаслідок цього на Житомирщині зруйновано та пошкоджено 4814 об’єктів. На жаль, загроза ударів з повітря не минула. Навпаки з наближенням сезону холодів, вона стає все більш актуальною. Попри це, ми продовжуємо спільними зусиллями Держави, міжнародних партнерів, громад, бізнесу та волонтерів відновлювати пошкоджену ворогом інфраструктуру та житлові будинки.Загалом вже вдалося відновити більш ніж 2 700 об’єктів. На відновлювальні роботи з резервного фонду державного бюджету та інших джерел було спрямовано майже 270 млн гривень. Також жителі області активно використовують державну програму «єВідновлення». Зараз вже подано 587 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження та 71 заяву на компенсацію за зруйноване житло», - повідомив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, станом на 8 жовтня у Житомирській області на відновлення житлового фонду надійшло 512 заяв, з державного та місцевих бюджетів витрачено 128 млн грн.

Громадянам, які власним коштом робили ремонти у пошкоджених внаслідок бойових дій оселях, з 1 січня 2024 року почнуть виплачувати компенсацію. 5 жовтня депутати Верховної ради підтримали законопроєкт №10063 про зміни до закону № 2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене, або зруйноване в результаті російської агресії.

Як повідомляв Житомир.info, 24 вересня 2023 року на брифінгу про хід відновлення пошкоджених об’єктів перша заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко розповідала, що в Житомирській області були відновлені 2600 об’єктів, пошкоджені внаслідок російського вторгнення. Зокрема, жителям області станом на кінець вересня погодили виплату компенсацій за 294 пошкоджені оселі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: компенсація пошкоджене житло євідновлення Бунечко обстріл заява  
Матеріали по темі