Суспільство

Мінсоцполітики розпочало тестування вебплатформи для цифровізації процесу ввезення та обліку гуманітарної допомоги

3 November 2023, 13:23

Міністерство соціальної політики розпочало тестування вебплатформи «Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги», яка створена для цифровізації процесу ввезення та обліку гуманітарної допомоги з-за кордону.

Про це 1 листопада повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

«З 1 листопада Міністерство соціальної політики розпочинає тестування «Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги». Система покликана цифровізувати процес ввезення та обліку гуманітарної допомоги з-за кордону. За допомогою вебплатформи «Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги», організації, які збираються ввезти гуманітарну допомогу, зможуть зареєструватись, авторизуватись на сайті, сформувати та подати декларацію», - йдеться у повідомленні.

Тестовий період означає лише можливість познайомитись із роботою системи, алгоритмом. Про необхідність всіх отримувачів гуманітарної допомоги користуватись цією системою з 1 листопада не йдеться.

Головна мета цього етапу тестування – виявити, що можна покращити в роботі, де є проблемні місця та яким чином оптимізувати процес. Тому команда Міністерства очікуємо на активний зворотний зв’язок, щоб згодом запустити систему повноцінно.

Як долучитись до тестування?

  1. Зайдіть на портал.
  2. Увійти в кабінет за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) – він є у кожної юридичної особи, що має принаймні банківський рахунок.
  3. Якщо організація раніше не мала статус отримувача гуманітарної допомоги, то їй варто після входу в систему провести реєстрацію – фактично підтвердити в системі, що всі її дані правильні та отримати номер в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.
  4. Спробуйте сформувати дані про вантаж
  5. Після складіть митну декларацію.
  6. Протестуйте формування інвентаризаційного опису (для бюджетних установ це буде обов’язкова форма, для інших отримувачів – за неспівпадіння у заявленій та фактично отриманій допомозі).
  7. Заповніть звіт

Детальну інструкцію, як користуватись системою, можна знайти тут.

У випадку запитань щодо долучення до процесу тестування, звертайтесь за номером телефону (044) 494-19-10.

Залишити зворотний зв’язок про користування системою можна за електронною поштою: callcenter@ioc.gov.ua.

Нагадаємо, 17 жовтня пресслужба Секретаріату Кабінету Міністрів України оприлюднила інструкцію щодо нових правил ввезення гуманітарної допомоги з 1 грудня.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2023 року пресслужба Міністерства соціальної політики повідомила про те, що Кабінет міністрів 5 вересня прийняв постанову згідно якої в Україні з 1 грудня зміняться правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги, інформація про неї буде оцифрована.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гуманітарна допомога волонтер волонтерство закон Мінсоцполітики тестування 
Матеріали по темі