Події

Житомирська волонтерка виклала інформацію про нападника: прізвище та попередні судимості

6 November 2023, 11:42

Затриманий за підозрою у нападі на житомирську викладачку, волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу) – житель Новогуйвинського Ілля Ярмолицький, який раніше вже був неодноразово судимий.

Інформацію про нападника ввечері 5 листопада оприлюднила на своїй сторінці у Facebook сама Ірина Пацева.

«Сьогодні цілий день родини нападників, пресують, саме пресують всіх моїх знайомих, рідних, мене, що це не вони.... бо вони «золоті дітки». Так бив один, але інші чекали і допомагали, про це слідство краще розповість... Хто хоче побачити це «золоте дитя», то запрошую до апеляційного суду Житомира 8.11 об 12 годині за попереднім вироком суду, де йому винесли 5 років ув'язнення», - написала потерпіла.

До допису вона додала скриншоти з Єдиного реєстру судових рішень та порталу «Судова влада України», з яких видно, що мова йде про Ярмолицького Іллю Миколайовича.


Вирок, який був ухвалений Житомирським районним судом 5 травня 2023 року і зараз оскаржується в апеляційному суді, передбачає для Іллі Ярмолицького 5 років обмеження волі за ч.1 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження).

«Враховуючи особу винного, його молодий вік, наявність пом`якшуючих покарання обставин як то визнання вини та щире каяття, які істотно знижують ступінь суспільної небезпечності вчиненого обвинуваченим злочину, його критичне ставлення до вчиненого кримінального правопорушення, а також той факт, що після спричинення ОСОБА_6 тілесних ушкоджень ОСОБА_4 будь-яких правопорушень не допускав, має проблеми зі здоров`ям та потребує хірургічного втручання, суд вважає, що наведені обставини у своїй сукупності є підставами для застосування ст. 69 КК України та призначення іншого більш м`якого виду основного покарання, не зазначеного в санкції ч. 1 ст. 121 КК України у виді обмеження волі, яке, в свою чергу, не пов`язане з ізоляцією від суспільства, але яке останній має відбути реально та яке, на думку суду, буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів», - йдеться у вироці суду.

Там також інформація про попередні судимості обвинуваченого:

31 березня 2016 року Житомирським районним судом за ч. 2 ст. 296 КК України (Хуліганство) до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік 6 місяців;

14 квітня 2017 року Житомирським районним судом за ч. 2 ст. 296 КК України (Хуліганство) до 2 років 2 місяців позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки;

26 лютого 2019 року Богунським районним судом м. Житомира за ч. 1 ст. 185 КК України (Крадіжка) до 80 годин громадських робіт;

25.03.2019 Житомирським районним судом за ч. 3 ст. 296 (Хуліганство) КК України до 3 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Скриншот з вироку суду

Зауважимо, що на спеціалізованих сайтах для тих, хто цікавиться боксом та змішаними єдиноборствами, є інформація про бійця ММА Іллю Ярмолицького та результати його поєдинків в 2017-2018 роках.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 2 жовтня 2023 року біля під’їзду будинку напали на завідувачку кафедри екології та природоохоронних технологій ДУ «Житомирська політехніка», волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу). Поліція встановила причетного до нападу – 25-річного жителя Новогуйвинської громади, який після нападу виїхав за межі Житомирської області і 3 листопада був затриманий в Луцьку. 4 листопада суд обрав затриманому запобіжний захід – взяття під варту без права внесення грошової застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад затримання волонтер Коцюба Пацева побиття хуліганство суд Ярмолицький 
Матеріали по темі