Влада

Кількість вакансій в місцевих держадміністраціях Житомирської області продовжує збільшуватися

6 November 2023, 13:40

За оперативними даними, станом на 1 жовтня 2023 року у 107 органах державної влади фактично працює 170,5 тис. осіб. Водночас протягом січня ‒ вересня 2023 року фактична чисельність працівників скоротилася на 5,3 тис. осіб.

Про це 6 листопада повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

З початку 2023 року найбільше зменшилась кількість працівників Державної податкової служби (-2,1 тис. осіб), апаратів місцевих та апеляційних судів (-765 осіб), Держпродспоживслужби (-731 особи), Держгеокадастру (-546 осіб), Держказначейства (-538 осіб). Водночас збільшилась чисельність працівників Пенсійного фонду (+1,5 тис. осіб), Мін’юсту (+586 осіб), БЕБ (+346 осіб).

«В умовах воєнного стану актуальним залишається проведення реформи держуправління в частині перегляду функцій тих чи інших державних органів та оптимізації чисельності за результатами функціонального аналізу. Максимально ефективне використання ресурсу держави – це пріоритет, що стосується і системи державного управління. Мінфін спільно з іншими органами влади працює над оновленням підходів щодо оплати праці державних службовців, зокрема шляхом запровадження системи грейдів, яка має підвищити ефективність системи оплати праці у державному секторі. З огляду на це, у 2024 році передбачено нові підходи до реалізації моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби для запровадження прозорих та справедливих умов оплати їх праці», - прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Загалом в органах державної влади станом на кінець ІІІ кварталу 2023 року функціонує (без урахування сектору безпеки і оборони) Секретаріат КМУ та 17 міністерств, 20 служб, 14 агентств, 4 інспекції, 4 комісії, 8 інших державних органів, чисельність яких встановлюється Урядом, а також 9 державних органів, чисельність яких не встановлюється Кабміном, 24 місцеві державні адміністрації та 6 органів судової влади.

Щодо чисельності працівників місцевих державних адміністрацій в Житомирській області, то їх гранична чисельність становить 1 тис. 359 осіб, станом на 1 жовтня 2023 року фактична чисельність становить 1 тис. 008 осіб (351 вакансія), кількість вакансій до граничної чисельності – 25,8%.

За динамікою чисельності працівників місцевих держадміністрацій Житомирська область залишається на останньому місці в країні: відхилення фактичної чисельності від штатної з 1 січня 2023 року становить -94 особи.

Нагадаємо, станом на 1 липня 2023 року фактична чисельність працівників місцевих державних адміністрацій в Житомирській області становила 1 тис. 020 осіб, було 339 вакансій (24,9% до граничної чисельності).

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2023 року під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо законопроєкту, який запроваджує єдині підходи в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакансія Мінфін ОДА РДА штатна чисельність держслужба  
Матеріали по темі