Події

Двом жителям селища у Житомирському районі за вбивство скоєне у 2021 році присудили 9 та 9,6 років тюрми

7 November 2023, 10:50

Двом жителям Мирополя, які вбили товариша у лютому 2021 року, присудили 9 та 9,6 років позбавлення волі.

Про це ввечері 6 листопада повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок стосовно двох жителів смт Мирополя, яких визнав винними у завданні тяжких тілесних ушкоджень своєму знайомому, що призвело до смерті останнього (ч. 2 ст. 121 КК України).Обвинуваченому Д. суд призначив покарання – 9 років позбавлення волі, обвинуваченому В. – 9 років та 6 місяців позбавлення волі. Цивільний позов потерпіла сторона не заявляла», - йдеться у повідомленні.

Події відбулися 23-го лютого 2021-го року у смт Мирополі у будинку, де обвинувачений В. проживав зі своєю співмешканкою і того дня ще з кількома знайомими розпивали алкогольні напої. Між обвинуваченими В. та Д. виник конфлікт із потерпілим через те, що останній посварився з господинею дому та вдарив її. У відповідь двоє обвинувачених побили його руками та ногами, нанісши понад 30 ударів по голові та тулубу. Як встановила судмедекспертиза, смерть потерпілого настала від травматичного шоку.

До суду обвинувальний акт щодо обох обвинувачених надійшов за п. 12 ч.2 ст. 115 КК України, тобто умисне убивство, скоєне за попередньою змовою, групою осіб. Проте, допитавши свідків та обвинувачених, дослідивши усі докази, колегія суддів дійшла висновку, що скоєння тяжкого злочину слід кваліфікувати за ч. 2 ст. 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого.

Признаючи вид та міру покарання, суд врахував тяжкість скоєного злочину, а також особи обвинувачених. Зокрема, обвинувачений В. раніше неодноразово судимий, у тому числі за скоєння аналогічного злочину. Обставини, які пом′якшували б або обтяжували покарання, судом не встановлено.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 20221 року в селищі Миропіль Житомирського району п’яна компанія чоловіків до смерті побила співчаркувальника. Тіло сховали у підсобному приміщенні, де воно пролежало кілька днів. Про вбивство правоохоронці дізнались від місцевої жительки. Жінка сама зателефонувала до Любарського відділення поліції і повідомила, що вбила сусіда. Поліцейські, які прибули для перевірки цих відомостей, застали заявницю вдома нетверезу й вона відмовилась від заяв, натомість списала сказане на недолугий жарт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Миропіль вбивство застілля алкоголь побиття 
Матеріали по темі