Події

Винуватцю ДТП, що сталася у квітні на трасі в Житомирській області, присудили 3 роки тюрми, водій трактора помер

7 November 2023, 12:35

Жителю Рівненщини, який у квітні 2023 року перебував за кермом DAF та спричинив ДТП з трактором Т-150 на трасі Київ-Чоп, в результаті якої загинув водій трактора, присудили 3 роки позбавлення волі.

Про це 7 листопада повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Як вбачається з матеріалів справи, 25.04.2023 близько сьомої години ранку 35-річний житель Рівненщини керував технічно справним сідловим тягачем у складі з напівпричепом. Рухаючись по автодорозі Київ-Чоп поблизу Звягельського району водій, бувши неуважним, не врахував дорожніх умов та дорожні обставини, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з трактором. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди керманич трактора отримав тяжкі тілесні ушкодження від яких помер», - йдеться у повідомленні.

У відкритому судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю та пояснив, що внаслідок власної неуважності не помітив у своїй смузі руху трактор, який рухався у попутному напрямку.

Потерпіла, яка є вдовою чоловіка, котрий був водієм трактора та помер внаслідок травм, отримала грошове відшкодування завданої шкоди та просила не призначати обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі.

Обставинами, що пом’якшують покарання згідно з ст. 66 КК України, суд визнав щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину та відшкодування шкоди потерпілій, однак підстави для застосування більш м’якого покарання відповідно до ст. 69 КК України відсутні, оскільки обставини, що пом’якшують покарання не знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення.

Суд постановив вирок, яким ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, та обрав йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки та призначив додаткове покарання у виді позбавлення права керувати транспортними засобами на максимальний строк, визначений ч. 2 ст. 286 КК України — 3 роки. Злочинця було взято під варту з зали суду.

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2023 року на трасі Київ-Чоп біля села Дідовичі Звягельського району сталася ДТП з потерпілими. Водій автомобіля DAF, рухаючись у сторону м. Рівного, здійснив зіткнення з трактором Т-150 під керуванням 62-річного жителя с. Калинівки. Керманич трактора отримав травми та був госпіталізований до реанімаційного відділення Звягельської багатопрофільної лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Київ-Чоп траса трактор фура DAF смертельне ДТП Звягель Дідовичи 
Матеріали по темі