Місто

У Житомирі водоканал добу дезінфікуватиме мережу: радять запастися водою

8 November 2023, 09:43

У Житомирі з 22:00 10 листопада до 24:00 11 листопада проводитимуться заходи із дезінфекції водогону.

Про це 3 листопада інформує КП «Житомирводоканал».

«Протягом доби КП «Житомирводоканал» проведе планову дезінфекцію мереж. Дезінфекція водопровідних мереж та резервуарів питної води проводиться щороку задля запобігання поширення інфекційних захворювань через питну воду. Методи знезараження води спрямовані на знищення патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів. Дезінфекція водогону проводитиметься з 22:00 10 листопада до 24:00 11 листопада. Напередодні проведення дезінфекції водопровідних мереж рекомендуємо заздалегідь зробити необхідні запаси води для питних цілей, не відкладаючи це на вечір перед промивкою», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку із тим, що багато споживачів починають набирати воду саме ввечері – значно підвищується її швидкість у водопровідних мережах, що призводить до збурення осаду та корозії з труб – вода може стати неналежної якості.

Під час проведення дезінфекції водопровідних мереж вода буде не придатною до вживання і приготування їжі (водночас вона придатна для санітарно-гігієнічних та побутових потреб).

Нагадаємо, у Житомирі водоканал дезінфікував мережу водогону з 22 години 31 травня до опівночі 1 червня.

Як повідомляв Житомир.info, на черговому засіданні виконкому 1 листопада 2023 року директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик, відповідаючи на питання міського голови про якість води, зазначив, що після промивки водогону вода відповідає усім показникам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал дезінфекція водопостачання дезінфекція мереж запас води КП "Житомирводоканал" 
Матеріали по темі