Події

У Житомирській області за 10 місяців цього року сталися понад 3 тисячі ДТП, в яких загинули більш ніж сто людей

8 November 2023, 11:16

На дорогах Житомирської області за 10 місяців 2023 року зареєстровано понад 3000 дорожньо-транспортних пригод.В області тривають профілактичні заходи щодо дотримання безпеки на автошляхах.

Про це 10 листопада на брифінгу розповів інспектор поліції Дмитро Шевчук.

«В автотрощах понад 1000 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. На жаль, 106 людей загинуло. Поліцейські проводять профілактичні заходи спрямовані на зниження рівня аварійності та дотримання правил дорожнього руху», - повідомив Дмитро Шевчук.

«Закликаємо водіїв не зволікати з переходом із літньої гуми на зимову, адже це ваша безпека. Шановні водії, неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху, будьте максимально обережні, обирайте ту швидкість руху, яка дозволить швидко зреагувати на зміну дорожніх обставин. Обов’язково враховуйте час доби, стан проїжджої частини та дорожнього покриття. Шановні пішоходи, переходьте дорогу виключно у встановлених місцях, переконавшись у безпечності ваших дій. Не забувайте, що в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості, пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи: стрічку, наклейки, жилет або бути в одязі, який має сітловідбивальні елементи. Подбайте про свою безпеку. Друзі, подбайте про свою безпеку – дотримання елементарних правил дозволить, у більшості випадків, зберегти ваше життя та здоров’я», - розповів Шевчук.

Нагадаємо, упродовж жовтня у Житомирській області сталися понад 40 ДТП з постраждалими: 51 людина травмувалася та 9 загинули.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2021 року на автошляхах Житомирської області було зареєстрували 928 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, з них 159 скоїли нетверезі водії. За рік в ДТП травмувалися 1150 людей, 176 – загинули.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП поліція аварія Шевчук загиблий безпека пішохід водій статистика ДТП 2023 рік  
Матеріали по темі