Події

У Житомирській області судитимуть колишнього співробітника ГУНП, який закликав «відпустити Донбас»

8 November 2023, 12:36

У Житомирській області судитимуть колишнього співробітника ГУ Національної поліції Житомирської області, який називав збройну агресію рф колоніальною війною та закликав до зміни меж державного кордону.

Про це 8 листопада на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба управління СБ України в Житомирській області.

«На Житомирщині кіберфахівці Служби безпеки викрили правоохоронця, який відкрито виправдовував агресивну війну російської федерації проти України та публічно закликав «відпустити Донбас». За даними досудового слідства, зловмисником виявився 29-річний співробітник Національної поліції Житомирщини, який проживає у містечку поблизу обласного центру», - йдеться у повідомленні.

У своїх дописах у соціальній мережі «Facebook» чоловік закликав змиритися із втратою території та людей, які проживають на тимчасово підконтрольному російським окупаційним угрупованням Донбасі, визнати їх новою державою і задекларувати нові кордони по лінії фронту. Повномасштабне вторгнення не змінило його громадянської позиції – у своїх публікаціях він продовжував стверджувати, що «ніщо так не шкодить неньці Україні як її територіальна цілісність».

Також фігурант активно просував класичні кремлівські наративи про «війну з фашизмом» в Україні, «адін народ» та критикував діючу українську владу. Російську збройну агресію проти нашої держави він виправдовував незрілістю України та нездатністю забезпечити конституційні права її громадян.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання поліцейського вилучено комп’ютерну техніку і мобільний телефон, які він використовував для виготовлення та поширення антиукраїнського контенту.

Ініційована спецслужбою експертиза підтвердила протиправний характер публікацій фігуранта.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

- ч.ч. 1 і 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),

- ч.ч. 2 і 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наказом начальника ГУ НП в Житомирській області підозрюваного звільнено з Національної поліції.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт разом із матеріалами справи скеровано до суду для розгляду по суті.

Документування незаконної діяльності зловмисника проводили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 16 жовтня пресслужба Коростенського міськрайонного суду Житомирської області повідомила про те, що коростенцю, який надавав ворогу дані про військові об’єкти і збирався вступити до «розстрільних груп», суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2023 року пресслужба управління СБУ в Житомирській області повідомила про те, що викладачка житомирського ліцею під час занять схвалювала росію та переконувала учнів, що українців не було б без «високого російського мистецтва». Сама ж жінка вже 30 років «відчуває себе окупованою».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція колаборант СБУ ГУНП колаборація рф пропаганда Донбас агітація 
Матеріали по темі