Економіка

У мережі магазинів з продажу м’яса у Житомирі не видавали чеки та мали трьох неоформлених працівників

9 November 2023, 13:46

У Житомирі податкова служба провела перевірку мережевих магазинів з продажу м’яса та м’ясних виробів: виявили трьох неоформлених працівників та відчутність чеків.

Про це 9 листопада повідомила пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області.

«Працівниками Головного управління ДПС у Житомирській області, на підставі отриманої інформації щодо порушень законодавства в частині проведення розрахункових операцій, проведено перевірку мережевих магазинів з продажу м’яса та м’ясних виробів, що розташовані у місті Житомирі. В ході проведення перевірок, податківці встановили порушення діючого законодавства, що регламентує ведення касових операцій та порушення трудового законодавства. Так в деяких магазинах, при здійсненні контрольно-розрахункової операції не було видано розрахунковий документ, що засвідчує проведення розрахункової операції. В більшості випадків розрахунковий документ не було видано при проведенні розрахунків готівковими коштами. Також, податківці встановили факт використання трьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин», - йдеться у повідомленні.

За порушення виявлені в ході проведення перевірок, до суб’єктів господарювання буде застосовано відповідні штрафні санкції у визначені законом терміни. З метою вжиття заходів щодо виявлених порушень трудового законодавства матеріали перевірок направлено до територіального підрозділу державної служби з питань праці.

Задля уникнення порушень законодавства, в ході проведення перевірок працівниками ГУ ДПС надано роз’яснення норм діючого законодавства.

Слід звернути увагу працівників на те, що погоджуючись працювати без офіційного оформлення ви не отримуєте «більшу заробітну плату» за рахунок не сплати податків, а позбавляєте себе робочого стажу та соціальної захищеності.

Виданий продавцем фіскальний чек, це не лише гарантія сплати податків, а й захист споживача, адже звернення щодо неякісного товару приймаються органами Держпродспоживслужби лише за наявності фіскального чеку.

Нагадаємо, 3 листопада пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області повідомила про те, що працівники податкової служби через інтернет виявили магазин автомобільних комплектуючих у Житомирі, який працював без застосування РРО/ПРРО.

Як повідомляв Житомир.info, 24 жовтня 2023 року пресслужба Державної податкової служби України повідомила про активні перевірки соціальних мереж та інтернет-майданчиків для виявлення порушників, що продають товари та послуги без державної реєстрації. У Житомирі виявили магазин електроінструментів, який не мав РРО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податок перевірка РРО ПРРО продаж м’ясо магазин 
Матеріали по темі