Політика

В Житомирській області СБУ проводить «безпекові заходи» в одному з опечатаних храмів МП

10 November 2023, 12:58

Служба безпеки України завітала в гості до «московського» храму на Житомирщині

Про це 10 листопада повідомляє Telegram-канал «Оперативний ЗСУ».

«СБУ продовжує проводити безпекові заходи в фсбшних філіях УПЦ (МП). Сьогодні перевірка відбувається у Свято-Миколаївському соборі у Радомишлі, який раніше належав проросійській церкві. За цей «опечатаний», юридично нічийний храм наразі судиться УПЦ (МП). У прокремлівських агентів у рясах агонія - вони намагаються оскаржити позицію місцевої церковної громади щодо передачі споруди ПЦУ. До того вони намагалися «відбити» храм у парафіян провокаціями. Чекаємо результатів візиту СБУ», - йдеться у повідомленні.

В управлінні СБУ у Житомирській області Житомир.info підтвердили факт проведення безпекових заходів у зазначеному храмі та обіцяли оприлюднити офіційну інформацію після завершення заходів.

Нагадаємо, в грудні минулого року СБУ активно перевіряла об’єкти УПЦ МП в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2023 року до суду скерували обвинувальні акти стосовно керівника та секретаря Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ, а також настоятеля церкви Святого Різдва Богородиці цієї ж єпархії, який інкримінують вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної та релігійної ворожнечі, приниження національної честі, гідності та образу почуттів громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ церква УПЦ МП Радомишль храм УПЦ 
Матеріали по темі