Суспільство

У місті Житомирської області водоканал повідомив жителів, що з 1 грудня вода буде по графіку

11 November 2023, 11:46

Адміністрація міського комунального підприємства «Водоканал» поінформувала жителів Коростишева, що з 1 грудня 2023 року вода по місту буде подаватися згідно з графіком, який згодом оприлюднять.

Відповідне повідомлення 9 листопада розмістили на Facebook-сторінці підприємства.

Назвали також три причини виникнення такої ситуації: відсутність фінансування через відсутність сесії з квітня 2023 року; невідповідність тарифів на послуги витратам на надання цих послуг; низький рівень оплати від населення.

«Неможливість вчасно і у повному обсязі сплачувати за спожиті послуги з електроенергії і призвело до того, що ЖОЕК (Житомирська обласна енергопостачальна компанія) з 01.12.2023 року на абсолютно законних підставах, за несвоєчасну оплату спожитих послуг розриває договір з МКП «Водоканал», що і є причиною подачі води по графіку. Вивільнити кошти на термінову оплату послуг МКП «Водоканал» просто не в змозі оскільки постійний брак обігових коштів привів до того, що на сьогоднішній день підприємство має заборгованість також перед ДПС, екологічною інспекцією, Коростишівським РЕМ, постачальниками матеріалів та послуг для підприємства, а також працівників підприємства переведено на спеціальний графік роботи через неможливість виплачувати заробітну плату вчасно і у повному обсязі», - наголошують в комунальному підприємстві.

Зауважимо, що на офіційному сайті Коростишівської міської ради жодної інформації про критичну ситуацію на водоканалі та її вирішення станом на 11 листопада знайти не вдалося.

Нагадаємо, на засіданні Кабінету міністрів 14 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголошував, що коштів у місцевих бюджетах достатньо, аби підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати тарифи. 8 листопада Верховна рада підтримала в другому читанні проєкт закону про направлення з 1 жовтня 2023 року «військового» ПДФО в державний бюджет: «за» проголосували 253 народні депутати.

Як повідомляв Житомир.info, 29 червня 2023 року НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення тарифів на воду, зокрема, у Житомирі тарифи на водопостачання та водовідведення з 1 липня мали зрости більш ніж на 50%. 1 липня у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський назвав рішення про підняття тарифів ганебним, розкритикував рішення НКРЕКП і прем’єр-міністр Денис Шмигаль та дав відповідні доручення щодо проведення додаткових консультацій із Нацкомісією. НКРЕКП під час позачергового засідання 3 липня скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Коростишів водопостачання 
Матеріали по темі