Події

Житомирські патрульні за 10 місяців винесли понад 2 500 постанов на водіїв, які сіли за кермо без необхідних документів

13 November 2023, 12:33

За десять місяців патрульні винесли 2 754 постанови на водіїв, які керували транспортними засобами, не маючи з собою посвідчення водія відповідної категорії або інших потрібних документів; 203 постанови винесли на водіїв, які вже були позбавленні права керувати та 520 протоколів склали на керманичів, що повторно за рік вчинили правопорушення.

Про це 13 листопада повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Патрульні продовжують виявляти водіїв, які керують транспортними засобами без відповідних документів чи позбавлені права керування. Протягом десяти місяців поточного року, інспектори винесли 2 754 постанови на водіїв за ч. 1 ст. 126 КУпАП, оскільки вони керували транспортним засобом, не маючи з собою чи не пред’явивши поліцейському посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, або поліса (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Також патрульні винесли 580 постанов за ч. 2 ст. 126 КУпАП на керманичів, що не мали права керування таким транспортним засобом, або передали керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом; склали 82 протоколи за ч. 3 ст. 126 КУпАП на водіїв, стосовно яких встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, однак вони все одно керували транспортним засобом; винесли 203 постанови за ч. 4 ст. 126 КУпАП на кермувальників, оскільки вони керували транспортним засобом, не зважаючи на те, що були позбавлені права керування транспортними засобами; склали 520 протоколів за ч. 5 ст. 126 КУпАП на водіїв, що вчинили повторно протягом року правопорушення, вказані у 2, 3 або 4 частині статті 126 КУпАП.

Нагадаємо, 9 вересня 2023 року пресслужба патрульної поліції в Житомирській області інформувала, що за 8 місяців від початку року патрульні винесли понад 2 тисячі постанов на водіїв, які сіли за кермо без необхідних документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульна поліція патрульний водій документи права статистика посвідчення водія правопорушення 
Матеріали по темі