Місто

У центрі Житомира впорядкували майданчик для сміття після листа Держекоінспекції

13 November 2023, 15:46

На виконання листа Держекоінспекції Житомирська міськрада повідомила про впорядкування контейнерного майданчика для збирання побутових відходів у центрі Житомира.

Про це 13 листопада повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«В офіційному повідомленні Житомирської міськради від 08.11.2023 на адресу Інспекції йдеться про те, що ТОВ «ГРІН БІН Україна» прибрано від побутового та негабаритного сміття сміттєвий майданчик, який знаходиться по вул. Леха Качинського, 10 а, та у підтвердження додано фотознімки зазначеного об’єкта. Нагадаємо, лист-вимога до Житомирської міськради щодо належного виконання покладених на органи місцевого самоврядування повноважень щодо забезпечення управління побутовими відходами, Інспекцією було скеровано, беручи до уваги неодноразові звернення небайдужих громадян щодо неналежного утримання контейнерного майданчика для збирання побутових відходів за вказаною адресою, зокрема розміщення габаритних відходів біля нього, нагромадження відходів у зв’язку з несистематичним вивезенням відходів надавачем послуг тощо. Подібні листи з зауваженнями щодо неприйнятного стану контейнерного майданчика та території суміжної з ним, з наголошенням на необхідності вжиття вичерпних заходів в частині розв'язання питання щодо забезпечення екологічно безпечного збирання побутових відходів та їх повного вивезення, а також вжиття заходів реагування щодо облаштування його додатковими контейнерами для збору великогабаритних відходів, на адресу Житомирської міськради надсилалися і раніше. Однак, факти щодо неналежного утримання контейнерного майданчика для збирання побутових відходів, а отже неналежного виконання надавачем комунальних послуг своїх договірних зобов’язань, продовжували мати місце. Сподіваємося, цього разу вжиті міськрадою заходи припинять порушення у сфері поводження з відходами», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 листопада Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомила про те, що вкотре вимагає від Житомирської міськради належного виконання покладених на органи місцевого самоврядування повноважень щодо забезпечення управління побутовими відходами.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі послуги з вивезення сміття надають три підприємства: ТОВ «Ґрін Бін Україна», КАТП-0628 та ПП «КВЖРЕП №8». Виконавчий комітет міської ради 3 серпня 2022 року проголосував за збільшення тарифів на вивезення сміття на 15-20%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог сміття Держекоінспекція міськрада майданчик для сміття побутові відходи ГРІН БІН Україна  
Матеріали по темі