Суспільство

В порівнянні з минулим роком у Житомирській області збільшилась кількість випадків захворювань тварин на сказ

14 November 2023, 09:38

З початку року в Житомирській області виявили 57 хворих на сказ тварин. Це на 23 випадки більше, ніж за відповідний проміжок минулого року. Карантинні обмеження накладалися на 55 населені пункти.

Про це 13 листопада повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Залишається напружена ситуація на території області по сказу тварин. З початку року виявлено 57 хворих тварин, що на 23 більше до відповідного періоду минулого року. Захворіло: 20 лисиць, 20 собак, 12 котів, 1 бобер, 1 єнот, 1 куниця, 2 гол. ВРХ. Карантинні обмеження накладалися на 55 пункти з них 36 оздоровлено», - йдеться у повідомленні.

З метою стабілізації ситуації стосовно сказу тварин в травні та вересні місяці поточного року на території області проведено весняну та осінню кампанії із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, всього було сформовано 174 бригад, якими розповсюджено 570414 доз вакцини на території площею 11408,29 км².

Також імунізовано проти сказу: 80,8 тис. собак, 42,1 тис. котів, 54,6 тис. голів великої рогатої худоби (ВРХ).

Нагадаємо, 9 вересня мешканка смт Гришківці Бердичівського району знайшла у власному домогосподарстві труп лисиці. Тварина виявилась хворою на сказ, у населеному пункті запровадили карантин.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2023 року пресслужба ГУ Держпродспоживслужби інформувала, що в другій половині вересня планується проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Попередню кампанію з вакцинації диких травин проти сказу проводили в квітні поточного року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ тварина статистика вакцинація дика тварина ліс пес лисиця 
Матеріали по темі