Влада

Новим керівником Житомирського обласного ТЦК та СП став полковник з місцевої бригади

14 November 2023, 13:13

Керівником Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки став Сергій Мартищенко, який служив у 26 артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича оперативного командування «Північ».

Про це 14 листопада на своїй сторінці у фейсбуці повідомила служба зав’язків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП.

«Полковник Сергій Мартищенко очолив Житомирський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки за наказом командувача Сухопутних військ України», - йдеться у повідомленні.

На початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну проходив службу начальником штабу – заступником командира 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича оперативного командування «Північ».

Сергій Мартищенко виконував бойові завдання в Донецькій та Луганській областях з 2014 по 2023 рік.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Сергій Мартищенко нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Також отримав нагрудний знак «За військову доблесть» та відзнаку президента України «За участь в антитерористичній операції».

Полковник Сергій Мартищенко народився 1976 року в місті Фастів, Київської області. У 1997 році закінчив Військовий інститут артилерії при Сумському державному університеті. Одружений. Має трьох синів, старший також служить у Збройних силах України.

Нагадаємо, у наказі від 17 серпня 2023 Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року «Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України». Указ передбачав звільнення керівників обласних ТЦК та СП. Напередодні 11 серпня 2023 року президент Володимир Зеленський повідомляв, що за підсумками засідання РНБО всі керівники обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть звільнені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТЦК Сергій Мартищенко керівник посада ТЦК та СП 
Матеріали по темі