Події

У Житомирі судитимуть водія таксі, який у вересні збив подружжя на перехресті Бориса Тена та Східної

15 November 2023, 19:44

У Житомирі за травмування пішохода судитимуть водія таксі: поліцейські завершили досудове розслідування.

Про це 15 листопада повідомило Житомирське районне управління поліції.

«На початку вересня 43-річний керманич автомобіля допустив наїзд на подружжя, яке переходило дорогу. У результаті ДТП чоловіка було травмовано, жінці медична допомога не знадобилася. Днями обвинувальний акт у провадженні скеровано до суду. У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 7 вересня близько 07:55 водій автомобіля таксі «Nissan», повертаючи з вулиць Східної на Бориса Тена, допустив наїзд на подружжя, яке переходило дорогу у межах регульованого пішохідного переходу. У результаті ДТП 45-річний містянин отримав тілесні ушкодження. Згідно з результатами експертних досліджень вони відносяться до категорії середньої тяжкості та призвели до тривалого розладу здоров’я», - йдеться в повідомленні.

Нині слідчі Житомирського районного управління поліції інкримінують керманичу вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

Відповідно до чинного законодавства таке діяння карається від штрафних санкцій до піврічного арешту чи трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, 7 вересня у Житомирі на перехресті Бориса Тена та Східної Nissan Leaf збив подружжя. Пішоходи, 45-річний чоловік та його 43-річна дружина, потрапили до лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, водію, який 4 червня 2023 року у селі Сонячному збив 11-річну дівчинку, загрожує до трьох років ув’язнення. Дитина внаслідок ДТП отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія поліція подружжя суд водій таксі таксі  
Матеріали по темі