Події

Затриманий за підозрою в нападі на житомирську волонтерку своєї вини не визнає: каже, що в цей день хворів дома

16 November 2023, 10:02

Підозрюваний у нападі на житомирську волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу) житель Новогуйвинського Ілля Ярмолицький свою вину не визнає і заперечує причетність до нападу.

Про це йдеться в оприлюдненій ухвалі Богунського районного суду м. Житомира від 4 листопада щодо обрання Ярмолицькому запобіжного заходу.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, в якому просив застосувати запобіжний захід у виді тримання під вартою до підозрюваного строком на 60 днів.

«Досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що 02 жовтня 2023 року близько 17 год. 00 хв. ОСОБА_4, знаходячись у громадському місці, а саме біля під`їзду №1, що в подвір`ї житлового будинку АДРЕСА_1, побачивши раніше йому незнайому ОСОБА_7, яка підходила до вказаного під`їзду будинку де і проживає, наблизився до неї та, перегородивши їй рух, звернувся до останньої. В цей же час та місці ОСОБА_4, тримаючи в лівій руці предмет, що не встановлений слідством, який заздалегідь заготовлений для нанесення тілесних ушкоджень, наніс удар в область правої сторони обличчя ОСОБА_7, від чого вона впала на асфальтне покриття, після чого наніс ще декілька ударів лівою та правою рукою в область обличчя ОСОБА_7, в результаті чого остання отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, перелом спинки носа, забійної рваної рани носа та підборіддя. Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у хуліганстві, тобто у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України», - зазначається в ухвалі.

Серед зібраних доказів, які підтверджують вину Іллі Ярмолицького – протокол допиту потерпілої та її впізнання нападника по фотографії.

Скриншот з ухвали суду

Підозрюваний у суді заявив, що інкримінованого кримінального правопорушення не здійснював, вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні не визнає, в момент його скоєння знаходився вдома, хворів. Про візити поліції для вручення підозри нічого не знав, а у Луцьку не переховувався, а перебував у відрядженні по роботі близько трьох тижнів.

Скриншот з ухвали суду

Захисниця Ярмолицького просила обрати йому більш м’який запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт, але суд критично поставився до аргументів сторони захисту і задовольнив клопотання слідчого – запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 грудня 2023 року.

Скриншот з ухвали суду


Обраний запобіжний захід оскаржували в Житомирському апеляційному суді, але на засіданні 15 листопада апеляцію не задовольнили і залишили ухвалу Богунського райсуду про тримання під вартою в силі.

Фото «Суспільне Житомир» під час засідання Житомирського апеляційного суду 15.11.2023

Нагадаємо, 5 листопада житомирська викладачка, волонтерка Ірина Пацева (Коцюба) оприлюднила інформацію про затриманого нападника: житель Новогуйвинського Ілля Ярмолицький, який раніше вже був неодноразово судимий.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 2 жовтня 2023 року біля під’їзду будинку напали на завідувачку кафедри екології та природоохоронних технологій ДУ «Житомирська політехніка», волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу). Поліція встановила причетного до нападу – 25-річного жителя Новогуйвинської громади, який після нападу виїхав за межі Житомирської області і 3 листопада був затриманий в Луцьку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад суд волонтер Коцюба Пацева побиття хуліганство арешт Ярмолицький 
Матеріали по темі