Події

Житомирською спецпрокуратурою стягнуто понад 2,8 млн грн з підприємства, що постачало бензин прикордонникам за завищеною ціною

16 November 2023, 12:06

За реагування Житомирської спецпрокуратури стягнуто понад 2,8 млн грн на користь військової частини Державної прикордонної служби України, яка на початку повномасштабної війни переплатила за бензин 2 млн 360 тис. грн.

Про це 16 листопада повідомила пресслужба спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

«Житомирською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Центрального регіону забезпечено примусове виконання рішення господарського суду м. Києва в інтересах держави в особі Адміністрації Державної прикордонної служби України. Як повідомлялось раніше, у перші дні повномасштабної війни однією з військових частин ДПСУ було укладено договір з комерційним підприємством на закупівлю бензину для транспорту прикордонників. При цьому, усупереч закону, до ціни закупівлі постачальником включено податок на додану вартість, хоча на той час Урядом України запроваджено нульову ставку такого податку при закупівлі пально-мастильних матеріалів для потреб військових формувань», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, військовою частиною були зайво сплачені бюджетні кошти в сумі 2 млн 360 тис. грн.

Реалізуючи прокурорські повноваження, Житомирська спеціалізована прокуратура пред’явила позов в інтересах держави про стягнення безпідставно набутих коштів та інфляційних втрат за користування ними понад 6 місяців.

За рішенням суду з комерційного підприємства примусово стягнуто з рахунків підприємства-боржника грошові кошти на загальну суму понад 2,8 млн грн.

Нагадаємо, 2 листопада відділ комунікації поліції Житомирської області інформував, що у Житомирській області судитимуть трьох підприємців та експосадовця ОДА за завищення на 1,7 млн грн вартості реконструкції ліцею

Як повідомляв Житомир.info, 30 жовтня 2023 року пресслужба поліції Житомирської області повідомила про те, що у Житомирі поліція завершила досудове розслідування у справі, де бухгалтерка початкової школи привласнила понад 1 млн 300 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд спецпрокуратора прокуратура прикордонник ДПСУ бензин кошти 
Матеріали по темі