Влада

Мер Житомира почав викладати відеоподяки від військових за допомогу

17 November 2023, 10:03

Мер Житомира Сергій Сухомлин на своїй Facebook-сторінці почав викладати відео з подяками та прикладами застосування допомоги, яку міська громада надає військовим.

З понеділка, 13 листопада, і до ранку 17 листопада оприлюднено вже шість подібних відео, до яких Сергій Сухомлин додавав короткі описи:

Відвозили «Азову» вісім Mavic 3 та дві «тешки». Бійці прислали відео, де дрони в роботі. Відпрацьовують по ворогу. Дякують Житомиру.

132-й розвідбатальйон дякує громаді Житомира за Мавіки! А 54 бригада вже працює зі «сковорідкою», портативним антидроном.

71-й бригаді передали два Matrice, один Mavic та «сковорідку». Хлопці діляться відео, де відпрацьовують ворога з дронів, які отримали від Житомира раніше.

Наша 95-ка дякує Житомиру за постійну підтримку. Це і дрони, і компʼютерна техніка, і приціли, і тепловізори… І… смартфони iHunt! В свій час скептики писали, що міська рада закупила смартфони для власного користування, або інших цілей. Послухайте хлопців на відео.

З’являється фідбек від військових. Не завжди вони мають змогу скомунікувати. Головне, все, що передавали, доїхало до місця призначення. Працюємо. Не зупиняємося. Дякуємо нашим воїнам!

Нагадаємо, 18 жовтня мер Житомира розповідав про зустріч з військовими, які були на мітингу 16 жовтня, під час якої проговорювали механізми звітності і донесення до людей та до самих бійців інформацію про допомогу, яку надає силам оборони міська рада. На сесії міської ради 9 листопада у звіті директорка департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук наголошувала, що на допомогу військовим та подолання наслідків агресії рф з бюджету Житомира вже спрямували 1,2 млрд грн і ще виділяють 125 млн грн, а депутати закликали активніше інформувати громаду про допомогу ЗСУ за кошти міського бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, у системі «Прозорро» станом на 11 серпня 2023 року були опубліковані дані про закупівлі різних дронів для фронту на 1,41 млрд грн, виконавчий комітет Житомирської міської ради входить в ТОП-5 замовників дронів. В середині липня 2023 року фахівці «Прозорро» проаналізували публічні закупівлі безпілотників з початку 2023 року, і за сумою коштів Житомирська область була на другому місці серед регіонів – на 60 млн грн, а мер Житомира уточнював, що 46 млн 280 тис. 798 грн – це кошти з бюджету міської громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ дрон Сухомлин  
Матеріали по темі