Влада

На півночі Житомирської області за понад 7 млн грн відбудували 60-метровий міст, який підірвали росіяни під час втечі

17 November 2023, 13:49

У Народицькій територіальній громаді за понад 7 млн грн відбудували 60-метровий міст, який підірвали росіяни під час втечі. Кошти на відбудову об’єкта надійшли з обласного бюджету та з фандрейзингової платформи UNITED24.

Про це 17 листопада повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Відновлення інфраструктури Житомирщини, зруйнованої через російську агресію, триває. Лише в червні цього року ми запустили рух мостом в Народичах. В жовтні разом з нашими естонськими партнерами завершили відбудовувати міст у Малині, а на цьому тижні відкрили вже третій відновлений міст. Цього разу знов у Народицькій громаді. Відновлення нормального сполучення між населеними пунктами громади стало можливим завдяки ефективній співпраці обласної влади, громади, 1-ї окремої бригади імені князя Лева Державної спеціальної служби транспорту та проєкту відновлення України UNITED24, який ініціював Президент України Володимир Зеленський.Завдяки цій переправі нарешті відновиться нормальне сполучення між деокупованими селами та Народицькою громадою.Через відсутність цього мосту жителі вимушені були пересуватися об’їзними шляхами, що збільшувало відстань між населеними пунктами громади на десятки кілометрів! Відновлення нормального сполучення значно спростить жителям півночі області доступ до необхідних послуг. Прискорить рух машин екстрених служб, автобусне сполучення, перевезення необхідних товарів. Загальна вартість будівництва склала понад 7 мільйонів гривень. Майже два мільйони гривень на придбання необхідних матеріалів для будівництва нового мосту було виділено з обласного бюджету.Закуплені будівельні матеріали Народицька селищна військова адміністрація передала військовим, які у стислі терміни змогли відновити зруйнований міст. Ще понад 5 мільйонів гривень виділили наші друзі з проєкту UNITED24. Дякую нашим військовим за роботу над будівництвом мосту, UNITED24 за підтримку цього проєкту та подальші плани участі у відновленні інфраструктурних об'єктів на Житомирщині, та, безумовно, усім, хто долучився до реалізації цього важливого для жителів громади проєкту», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що 17 листопада віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зауважив, що 60-метровий міст у Народицькій громаді підірвали російські окупанти під час своєї втечі.

«Це вже 21-й відбудований за кошти платформи. 60-метровий міст знову зʼєднуватиме Житомирщину й Київщину дорогою обласного значення.Коли Сили оборони витіснили орків з півночі, росіяни тікали з України та підірвали міст. Спільними зусиллями повернули важливу частину інфраструктури до життя. Дякую донорам UNITED24 та військовослужбовцям Державної спеціальної служби транспорту, які відновили міст», - повідомив Федоров.


Скриншот зі сторінки Михайла Федорова у фейсбуці

Нагадаємо, 18 липня начальник ОВА Віталій Бунечко повідомив про те, що у Житомирський області побудована тимчасова переправа через річку Уж в Народицькій громаді поряд з мостом, який росіяни підірвали, втікаючи з українського Полісся.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня 2023 року пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації інформувала про те, що у Народицькій територіальній громаді будують тимчасовий дерев’яний міст через річку Уж.

26 травня 2023 року в ОВА на засіданні робочої групи обговорювали питання облаштування мостового переходу через річку Уж у смт Народичі: департаменту фінансів доручили розглянути питання щодо виділення бюджету Народицької селищної військової адміністрації з резервного фонду обласного бюджету Житомирської області на закупівлю матеріалів для будівництва мостового переходу.

В поданій у травні 2023 року заявці Житомирської області щодо фінансування проєктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії було 16 об’єктів, які потребують реконструкції чи капітального будівництва, і п’ять пропозицій щодо розроблення проєктної документації, чотири з яких – на мости в Народицькій селищній територіальній громаді. Кабінету міністрів постановою від 16 червня 2023 року виділив Житомирській області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф 830 млн грн на п’ять об’єктів: два ліцеї, дві області лікарні і проєктна документація гуртожитку для ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Народичі міст відбудова Бунечко Федоров UNITED24  
Матеріали по темі