Місто

Спогади до десятої річниці початку Революції Гідності: як починався житомирський Майдан

21 November 2023, 10:55

Чим більше часу минає від початку Революції Гідності, тим менш чіткими стають спогади про ті події. Але у журналістів, які є фіксаторами подій новітньої історії України, зберігаються архіви, що вже можуть називатися історичними.

Житомир.info десять років тому від самого початку висвітлював події на житомирському Майдані, перший намет якого встановили 22 листопада 2013 року. Хто стояв на нашому Євромайдані з перших днів та які події тоді відбувалися – дивіться тут.

Спогади житомирян, які з перших днів приєдналися до Майдану у Києві – у відео, записаному в листопаді 2014 року. До речі, всі троє з цього відео зараз захищають Україну в лавах ЗСУ.

Якими були 18-20 лютого 2014 року в Житомирі, як житомиряни реагували на події в Києві та наскільки гострим став конфлікт під час розстрілів на Майдані – дивіться в матеріалі «Три лютих дні».

Нагадаємо, 21 листопада 2022 року у День Гідності та Свободи у Житомирі вшанували пам’ять тих, хто загинув на Майдані та під час воєнних дій.

Як повідомляв Житомир.info, на майдані Корольова в Житомирі 23 серпня 2017 року офіційно відкрили пам’ятник Героям Небесної сотні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майдан День гідності Євромайдан майдан Корольова  
Матеріали по темі