Влада

Держкомтелерадіо видав перше свідоцтво, яке дає право отримати відшкодування витрат за оренду приміщення для книгарні

21 November 2023, 15:51

Держкомтелерадіо видав перше свідоцтво, що підтверджує використання оренди приміщення для створення книжкового магазину. Завдяки цьому орендар має право отримати відшкодування витрат на оренду.

Про це 21 листопада повідомила пресслужба Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Держкомтелерадіо видав перше Свідоцтво про відповідність, що підтверджує використання розповсюджувачем книговидавничої продукції об'єкта оренди виключно як спеціалізованого магазину для торгівлі книгами. Власником Свідоцтва №1 стала підприємниця із Рівного Вікторія Новицька, яка відкрила в приміщенні одного з торговельних центрів спеціалізований магазин для торгівлі книгами площею майже 47 квадратних метрів», - йдеться у повідомленні.

Нову адміністративну послугу запроваджено відповідно до Закону України «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні», останні зміни до якого були внесені в грудні 2022 року. Свідоцтво про відповідність надає право розповсюджувачу книговидавничої продукції отримати відшкодування витрат на найм або піднайм (оренду або суборенду) нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень, їх окремих частин), що використовується як спеціалізований магазин для торгівлі книгами.

Державна підтримка книгорозповсюджувачів сприятиме подоланню кризи у вітчизняному книговиданні, яку спричинило повномасштабне вторгнення росії в Україну, та створенню сприятливих умов для його розвитку.

Як повідомляв Житомир.info, з 2024 року в Україні будуть реалізовані дві нові програми підтримки книговидавничої справи та читання. Вони передбачають надання адресної грошової допомоги для придбання книг та державних субсидій розповсюджувачам видавничої продукції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: книга читання виплата книгарня оренда субсидія видавництво свідоцтво 
Матеріали по темі