Влада

Бунечко особисто перевірив підрозділ ППО Житомирської області, а Сухомлин розповів про їхнє забезпечення

23 November 2023, 10:37

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко перевірив новостворений підрозділ ППО в області.

Про це інформує пресслужба Житомирської ОВА.

«22 листопада начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко особисто перевірив як проходить оснащення одного з новостворених підрозділів ППО на території Житомирщини, який отримує техніку і оснащення на виділені громадами та обласною військовою адміністрацією кошти. Детально обговорили з військовими, що вже вдалося закупити та поставити на бойове чергування, строки постачання решти обладнання, необхідного для ефективного знищення ворожих повітряних цілей», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Житомирський міський голова Сергій Сухомлин в інтерв’ю, оприлюдненому 22 листопада на сайті Цензор.Нет, розповів про те, як Житомирська територіальна громада зараз підтримує ППО.

«За рахунок бюджету міської ради ми вже передали частину субвенції на військову частину, яка сформована в області. Окрему частину, яка буде забезпечувати роботу ППО, мобільних бригад, які будуть чергувати на стратегічних об’єктах. Ми вже передали туди 8 нових додаткових пікапів, які купили для захисту стратегічних енергетичних об’єктів Житомира. І зараз у нас триває тендер ще 8 машин. 10 машин купуємо саме для наших ДФТГ (ред. Добровольче формування територіальної громади). ДФТГ – це люди, які не отримують зарплату. Вони працюють на якихось підприємствах, у тому числі і в міській раді. Але на вихідних вони проходять навчання. І ми вже закупили всі необхідні комплекти там. Зварили, зробили і вже отримали зброю під 8 пікапів на базі ДФТГ. Ще додатково буде посилення цих систем ППО за рахунок ще розрахунків ДФТГ», - розповів Сухомлин.

Нагадаємо, у ніч з 21 по 22 листопада російські окупанти атакували Україну 14 «шахедами» та крилатою ракетою, усі цілі знищили захисники, два дрони ППО збила в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2023 року у Житомирі на майдані Корольова показали 8 пікапів для мобільних вогневих груп, які укомплектують протидроновими засобами для захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО Бунечко ОВА Сухомлин ДФТГ Житомир 
Матеріали по темі