Політика

Мер Житомира про перемогу: Наш успіх у війні суті росії не змінить, але може дати нам паузу в 10-15 років

23 November 2023, 15:11

Навіть коли українська армія вийде на кордони 1991 року, це не зупинить війну і не заважатиме росії обстрілювати наші міста.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав в оприлюдненому 22 листопада інтерв’ю сайту Цензор.Нет, відповідаючи на запитання чи переможемо ми у цій війні.

«Знаєте, я взагалі не так хочу сказати. Що вважати перемогою? Якщо ми навіть вийдемо на кордони 1991, це не зупинить війни і не буде заважати Росії завдавати ракетних ударів по українських містах. Перемога, коли ми втратили десятки і десятки тисяч хлопців? Це ж не змагання, не Олімпіада, коли ти прийшов першим, тебе нагородили – і ти сказав, що у тебе перемога. Ми втратимо десятки, а може і сотні тисяч людей; ми втратимо цілі міста і території, на яких найближчі 10-20 років не буде ніякого життя. Ми отримаємо мільйон, напевно, квадратних кілометрів чи гектарів замінованої території. Що назвати перемогою? Я не дуже хочу казати про якусь перемогу», - зазначив Сергій Сухомлин.

У мера також запитали, чи вірить він у те, що якщо Путіна не стане, то війна закінчиться.

«Дуже багато людей кажуть, що ні. Бо якщо брати історично, Росія – це імперія. А життя імперії будь-якої можливо тільки тоді, коли вона розширюється і приростає територіями і завойованими країнами та народами. Тому наш успіх у війні суті Росії не змінить – але може дати нам паузу в 10-15 років. І це буде можливість все ж за допомогою світу змінити в них цю систему. Але шанси на це поки що невеликі», - сказав Сергій Сухомлин.

Повністю інтерв’ю читайте тут

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info напередодні нового 2023 року мер Сергій Сухомлин бажав житомирянам вірити в нашу перемогу і не падати духом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин війна перемога рф ЗСУ 
Матеріали по темі