Події

Троє житомирян відали понад 200 тисяч гривень шахраям, які пропонували легку роботу в інтернеті

24 November 2023, 17:01

Житомирянка натрапила на шахраїв, які пропонували купувати в інтернеті товар та перепродавати, обіцяючи відсоток від продажів. Подібним способом свої заощадження втратили ще двоє містян. Загальна сума завданих збитків сягнула понад 200 тисяч гривень.

Про це 24 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Пропозиції роботи надходять у месенджерах та соціальних мережах. «Рекрутери» пропонують швидкий заробіток за виконання простих завдань. Однак, після виплати перших незначних сум, умови співробітництва стають жорсткішими та потребують щоразу більших вкладень від працівників. Надалі вони отримують лише збитки. Днями житомирянка отримала пропозицію додаткового заробітку у месенджері. Вона погодилася на виконання нехитрих завдань, які полягали в онлайн-купівлі нею товарів та послуг та одночасному їх продажі за вищою ціною. Саме ця різниця мала складати її прибуток. Отримавши першу тисячу гривень «зарплатні», жінка повірила у дієвість такої схеми. На виконання наступних завдань вона вже без вагань витрачала великі суми коштів. Однак ні відсотків, ні своїх грошей назад вона не отримала. «Рекрутери» її повідомлення ігнорували, тоді жінка запідозрила, що її ошукали», - йдеться у повідомленні.

Подібним способом свої заощадження втратили ще двоє містян. Загальна сума завданих збитків сягнула понад 200 тисяч гривень.

Попередня кваліфікація діянь – ст. 190 (Шахрайство) КК України. Нині поліцейські Житомирського районного управління встановлюють причетних до правопорушень.

Нагадаємо, 21 листопада до поліції звернулася жителька Лугинської громади, яка повірила шахраю, що представився працівником банку, та втратила майже 100 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада 2023 року пресслужба Житомирського районного управління поліції інформувала про жінку, яка відгукнулась на оголошення про роботу за кордоном та сплатила близько півтори тисячі гривень для оформлення необхідних документів. Але через декілька днів їй повідомила, що вакансій вже нема й відмовили повернути кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство робота вакансія інтернет онлайн-робота заробіток гроші 
Матеріали по темі