Події

У Житомирському районі 76-річна пенсіонерка перерахувала шахраям 70 тис. грн на порятунок доньки

28 November 2023, 10:49

Пенсіонерка переказала 70 тисяч гривень шахраям, які повідомили, що її дочка потрапила у халепу. Спочатку 76-річна жінка намагалася додзвонитися до доньки, але та не відповідала.

Про це 28 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Шахраї під виглядом посадовців правоохоронних структур можуть зателефонувати з повідомленням, що ваш родич потрапив у кримінальну ситуацію. Вони тут же пропонують залагодити ситуацію фінансовим шляхом та виманюють всі ваші заощадження. 25 листопада до 76-річної жительки Житомирського району зателефонувала незнайомка, яка назвалася поліцейською. Співрозмовниця розповіла жінці, що її дочка у магазині травмувала іншу дівчину та розбила її мобільний телефон. Для того, щоб «вирішити питання» про непритягнення до відповідальності та відшкодувати збитки, вона запропонувала сплатити кошти», - йдеться у повідомленні.

Пенсіонерка завершила розмову та одразу ж зателефонувала дочці, однак та не відповідала. Тому жінка відповіла на повторний дзвінок шахрайки та виконала всі її вимоги: переказала 70 тисяч гривень на вказаний їй банківський рахунок. Лише за деякий час їй зателефонувала дочка. З’ясувалося, що жодних неприємностей з нею не траплялося.

Наразі за фактом ошуканства дізнавачами відділу поліції №1 Житомирського районного управління відкрите кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Нагадаємо, 24 листопада пресслужба Житомирського районного управління поліції повідомила про те, що житомирянка натрапила на шахраїв, які пропонували купувати в інтернеті товар та перепродавати, обіцяючи відсоток від продажів. Подібним способом свої заощадження втратили ще двоє містян. Загальна сума завданих збитків сягнула понад 200 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2023 року до поліції звернулася жителька Лугинської громади, яка повірила шахраю, що представився працівником банку, та втратила майже 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство порятунок гроші халепа донька пенсіонерка 
Матеріали по темі