Політика

Житомирський нардеп підписав звернення з пропозицією, яка гальмує прийняття закону про заборону «московської церкви» в Україні

28 November 2023, 11:49

44 депутати вимагають у голови Верховної Ради Руслана Стефанчука звернутися до Венеціанської комісії щодо висновку про урядовий законопроєкт №8371, який пропонує заборонити московську «церкву» в Україні.

Про це 27 листопада повідомляє Рух ЧЕСНО.

«Підписантами цього звернення є переважна більшість членів раніше забороненої проросійської фракції «ОПЗЖ». Майже половина підписантів – це нардепи «Слуги народу», по одному представнику «Батьківщини» та групи «За майбутнє», а також позафракційні депутати. Автором ініціативи є перший заступник голови фракції «Слуги народу» Андрій Мотовиловець, також підписи під зверненням поставили ще троє заступників голови фракції – Артем Культенко, Ольга Савченко та Максим Ткаченко. Крім того, голова податкового комітету Данило Гетманцев та Євгеній Брагар, який зараз виконує обов'язки голови комітету з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича», - йдеться у повідомленні.

Серед підписантів є й нардеп-мажоритарник від Житомирської області з фракції партії «Слуга народу» Сергій Кузьміних.


«Таке звернення може значно відкласти розгляд ініціативи у другому читанні. У його тексті автори називають пропозицію обмежити діяльність релігійних організацій, що афілійовані з державою, яка здійснює збройну агресію проти України, спробою «обмежити право громадян України та свободу світогляду і віросповідання». Також зазначається, що «держава не має права вказувати в яку церкву ходити віруючим громадянам України», - зазначається у публікації.

Скриншот зі звернення депутатів до голови ВР

Нагадаємо, Верховна рада 19 жовтня 2023 року прийняла за основу проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій, який передбачає унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться в державі, яка здійснює збройну агресію проти України: «за» проголосували 267 народних депутатів, зокрема, представники Житомирської області з фракції «Слуга народу» Ігор Герасименко, Тетяна Грищенко, Богдан Кицак, Дмитро Костюк, голова облорганізації Арсеній Пушкаренко, Володимир Арешонков з депутатської групи довіра. Відсутніми під час голосування були Сергій Кузьміних з фракції «Слуга народу» та голова облорганізації «Батьківщина» Анжеліка Лабунська.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 21 квітня 2023 року Житомирська міська рада ухвалила звернення до Верховної ради, в якому підтримала законопроєкт №8371 щодо заборони релігійних організацій, які керуються з росії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР законопроєкт церква рф МП нардеп Кузьміних 
Матеріали по темі