Політика

Депутат від ОПЗЖ судиться з Житомирською облрадою: хоче отримати заборговану зарплату і компенсацію моральної шкоди

28 November 2023, 14:19

Депутат обласної ради Сергій Білошицький звернувся до суду з позовом до Житомирської облради щодо стягнення заборгованості по заробітній платі і компенсації моральної шкоди.

Корольовський районний суд м. Житомира ухвалою від 20 листопада відкрив провадження у справі за позовом Білошицького.

Суд звільнив позивача від сплати судового збору на підставі п.п. 1, 9 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір».

«Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Житомирської обласної ради про стягнення заборгованості по заробітній платі і моральної шкоди. Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін», - йдеться в ухвалі.

Скриншот з ухвали суду

Нагадаємо, Сергій Білошицький був обраний депутатом Житомирської облради від ОПЗЖ, фракція цієї партії з 15 березня 2022 року припинила своє існування в облраді і тепер Білошицький позафракційний. Зауважимо, що Сергій Білошицький є співзасновником кількох громадських організацій, зокрема – «Кіборги Полісся» (був керівником до липня 2017 року) та «Захист та справедливість» (був керівником до травня 2018 року). На сайті облради було зазначено, що Білошицький – військовий пенсіонер.

Рішенням сесії від 14 липня 2022 року депутата Сергія Білошицького призначили директором комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради: з укладенням контракту строком з 15 липня 2022 року до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану.

Наступне засідання у справі за позовом директора КП «Готельний комплекс «Україна» до обласної ради призначене на 14 грудня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 17 серпня 2023 року депутати Житомирської обласної ради вирішили додати готель «Україна» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації. Проєкт рішення про наміри додати до переліку об’єктів, приміщення готелю «Україна» площею 4,1 тис. кв.м в центрі Житомира оприлюднили за два дні до сесії. Після ухвалення рішення сесією в.о. голови облради Володимир Ширма пояснював, що впродовж останніх 3-4 років дане підприємство як готель не працює, матеріально-технічна база перебуває у незадовільному стані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Білошицький облрада суд готель зарплата готельний комплекс "Україна" моральна шкода  
Матеріали по темі