Влада

За наполяганням прокурора до суду по справі за колабораціонізм викликають керівницю Бердичівської РВА

29 November 2023, 16:39

У справі про обвинувачення голови ОТГ у колабораційній діяльності суд допитав ще одного свідка і викликав на наступне засідання начальницю Бердичівської районної військової адміністрації.

Про це 29 листопада повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

«У Бердичівському міськрайонному суді відбулося засідання у справі про колабораційну діяльність, у якій обвинувачено сільського голову однієї з територіальних громад Бердичівщини. Суд допитав ще одного свідка сторони захисту – поліцейського, керівника сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу поліції. Свідок розповів про встановлення блокпостів довкола Бердичева та на території інших населених пунктів, зокрема у селі Швайківці на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Також дав покази про те, що особисто проводив роз′яснювальну роботу у селі щодо облаштування даних споруд відповідно до норм безпеки дорожнього руху. За його словами, таке питання гостро постало на початку квітня 2022-го року після того, як у сусідньому селі саме через встановлений блокпост сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, а також почали надходити скарги від фермерських господарств про те, що бетонні споруди на дорогах перешкоджають руху сільгосптехніки. При цьому спілкування свідка із членами місцевої самооборони на блокпостах відбувалося без присутності обвинуваченого. Свідок відповів на питання захисника, обвинуваченого, прокурора та суду», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це був допит останнього свідка із переліку зазначених обома сторонами провадження. Прокурор відмовився від ще одного свідка, який зараз проходить військову службу, покази якого, на його думку, не є важливими. Натомість заявив клопотання про допит іншого свідка – керівниці Бердичівської районної військової адміністрації (Людмили Димидюк). Суд клопотання задовольнив та відклав у судове засідання для допиту даного свідка на 3 січня 2024 року.

Нагадаємо, під час засідання 21 вересня суд допитав свідків обвинувачення: члени територіальної оборони підтвердили, що голова ОТГ в березні 2022 року перебуваючи біля блокпоста у центрі села закликав людей не чинити опору, коли зайдуть російські війська, а також висловився про те, що селянам байдуже, за якої влади працювати. 17 жовтня відбувся допит сімох із восьми заявлених свідків сторони захисту, які запевнили, що не чули висловлювань голови ОТГ на підтримку рф.

Як повідомляв Житомир.info, 5 липня 2023 року прокуратура та СБУ повідомили, що 55-річний голова однієї з сільських рад Бердичівського району отримав підозру у поширенні публічних закликів до підтримки рішень та дій держави – агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Цього ж дня голова Швайківської сільської ради Бердичівського району Габріел Мкртчян розповів про обшуки в його оселі та прокоментував звинувачення у поширенні публічних закликів до підтримки дій держави-агресора.

Наприкінці листопада 2023 року голова Швайківської громади отримав підозру за трьома статтями КК України (одержання неправомірної вигоди, пособництво незаконному видобуванню корисної копалини, зловживання владою) у справі про незаконний видобуток піску на території громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Мкртчян колаборант колабораціонізм голова сільради Швайківка Бердичівський район Димидюк 
Матеріали по темі