Суспільство

У листопаді житомирські патрульні зафіксували на кілька десятків менше нетверезих водіїв, ніж за попередній місяць

30 November 2023, 14:34

Патрульні упродовж листопада відсторонили від керування 111 водіїв з ознаками сп’яніння. З них 11 керманичів піймали вже втретє за рік.

Про це 30 листопада повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Упродовж листопада патрульні відсторонили від керування 111 водіїв з ознаками сп’яніння. 98 керманичів отримали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП, за що передбачено покарання у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування строком на один рік», - йдеться у повідомленні.

Два водії вчинили таке правопорушення протягом одного року вдруге — на них інспектори склали протоколи за ч. 2 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння, повторно протягом року) КУпАП, вже доведеться заплатити вдвічі більше — 34 000 грн, термін позбавлення права керування становитиме 3 роки.

Ще 11 кермувальників піймали вже втретє за рік в нетверезому стані — тепер вони відповідатимуть за ч. 3 ст. 130 (Якщо особа двічі протягом року притягувалась до відповідальності) КУпАП. Санкція цієї статті передбачає штраф у 51 000 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Нагадаємо, упродовж жовтня патрульні відсторонили від керування автомобілями та оштрафували 148 водіїв з ознаками сп’яніння.

Як повідомляв Житомир.info, за вересень правоохоронці зафіксували 123 випадки керування водіями напідпитку та в стані наркотичного сп’яніння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція патрульний статистика нетверезий водій алкогольне сп’яніння 
Матеріали по темі