Події

У Житомирській області рятувальники витягали з кювету Volkswagen та відбуксирували вантажівку, яка перекрила дорогу

1 December 2023, 16:50

Упродовж доби рятувальники двічі надавали допомогу водіям на автошляхах області.

Про це 1 грудня інформує ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«В результаті ожеледиці, що вкрила автошляхи області, рятувальникам довелося надавати допомогу водіям у вивільненні із кювету та відбуксируванні транспортних засобів. Так, 30 листопада о 22:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу м. Звягель, через ожеледицю, легковий автомобіль Volkswagen Passat з'їхав у кювет і не зміг продовжити свій рух. За допомогою тросу та пожежного автомобіля бійці ДСНС відбуксирували транспортний засіб на проїжджу частину дороги. Вже о 4:20 1 грудня радомишльські рятувальники залучалися до надання допомоги водієві вантажного автомобіля, який не зміг виїхати на підйом автодороги та з'їхав вниз і перекрив рух на обох смугах. Бійці ДСНС відбуксирували вантажівку на рівну ділянку дороги, де водій зміг продовжити свій рух далі», - йдеться в повідомленні.

Рятувальники звертаються до громадян: дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема, під час керування автомобілем. При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірне ускладнення через ожеледицю.

Нагадаємо, упродовж доби 28 листопада рятувальники двічі допомогли у вилученні автомобілів з кювету.

Як повідомляв Житомир.info, 22 листопада 2023 року у Житомирській області поблизу села Романівка через ожеледицю легковий автомобіль ВАЗ 2106 занесло і він злетів у кювет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кювет зима ДСНС сніг ожеледиця рятувальник вантажівка авто  
Матеріали по темі