Суспільство

Через погіршення погодних умов у Житомирській області залишилися без електропостачання 11 населених пунктів

4 December 2023, 11:54

Через негоду на ранок 4 грудня без електропостачання в Україні залишилися 145 населених пунктів, планові відключення споживачів не застосовуються.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Більшість споживачів, які вихідними були без світла через негоду, заживлено. Найскладнішою ситуація лишається на Львівщині. Аварійно-відновлювальні бригади продовжують роботу в посиленому режимі. Через бойові дії і технологічні порушення – без електропостачання 420 населених пунктів. Застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Житомирській області через погіршення погодних умов станом на 9:00 ранку без напруги 11 населених пунктів (більше тисячі клієнтів).

Зауважимо, що ввечері 3 грудня АТ «Житомиробленерго» інформувало, що складні погодні умови на Житомирщині призвели до аварій в електромережах.

«У зв’язку із складними погодними умовами, в частині нашої області відбулось обледеніння на лініях електропередачі наругою 0,4-10 кВ. Відповідно, є пошкодження цих ліній (обриви проводів), внаслідок чого тимчасово без електроенергії залишився ряд населених пунктів. Станом на 18:00 3 грудня без електропостачання залишаються 3 населених пункти Житомирської області (споживачі Овруцького та Романівського РЕМ)», - зазначалося у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, через сильні пориви вітру станом на 28 жовтня 2023 року у Житомирській області 1256 населених пунктів та понад 200 тисяч споживачів частково або повністю були без електропостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: негода Житомиробленерго світло електропостачання знеструмлення Міненерго  
Матеріали по темі