Влада

Через борги підсанкційного щебеневого заводу у Житомирській області кількасот мешканців будинків можуть залишитися без води

5 December 2023, 11:12

У Овруцькій територіальній громаді кілька сотень мешканців восьми багатоквартирних будинків можуть залишитися без водопостачання. У Житомирській обласній військовій адміністрації намагалися розв’язати проблему.

Про це 4 грудня повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Разом з представниками Овруцької громади намагались знайти рішення чергової проблеми, яку принесла до наших міст та селищ війна. На території громади припинив роботу кар’єр, який належав представникам підсанкційного бізнесу з білорусі. Через борги, що накопилися, підприємство має бути відключено від енергопостачання. Але воно забезпечує водопостачання та водовідведення для восьми багатоквартирних будинків. Таким чином, декілька сотень жителів стали заручниками ситуації. Після низки консультацій з Германом Галущенком (Міністр енергетики України), керівництвом Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Укрінтеренерго, Житомиробленерго та поліцією Житомирської області визначились із тимчасовими кроками, що дозволять забезпечити для жителів громади надання життєво необхідних послуг, а також подальшими заходами для врегулювання таких ситуацій в межах чинного законодавства», - повідомив Бунечко.

Зазначимо, що 2 жовтня 2023 року на позачерговій сесії Овруцької міської ради депутати ухвалили звернення до Офісу президента України та Кабінету міністрів, Житомирської обласної військової адміністрації та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з проханням допомоги у розв’язанні «питання недопущення припинення постачання електроенергії для збереження основних засобів підприємства в належному стані для подальшого використання при відбудові України». У зверненні йдеться про те, що «Овруцький щебеневий завод Гомельського міського шляхового будівельно – ремонтного тресту» боргує працівникам понад 2 млн грн, Житомирській обласній енергопостачальній компанії - 2 367 556 грн, постачальник «останньої надії» «Укрінтеренерго» - 2 636 719 грн. Існує загроза відключення підприємства від електромережі. Однак відключати завод від енергопостачання не можна, оскільки це призведе до затоплення кар’єрів та знищення майна, яке підлягає націоналізації.

Текст звернення можна переглянути тут.

Нагадаємо, що за оперативними даними на 1 жовтня 2023 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області становила 43,3 млн грн на 9 підприємствах, тобі як 1 січня 2023 року – 29,5 млн грн на 11 підприємствах. З-поміж боржників – Овруцький щебеневий завод Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2023 року агентство з розшуку та менеджменту активів оголосило конкурсний відбір управителя для активів Овруцького щебеневого заводу, який знаходиться в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АРМА білорусь Бунечко санкція Овруч щебеневий завод завод заборгованість Овруцький щебеневий завод 
Матеріали по темі