ДОПОМОГА

Як отримати компенсацію на придбання житла: хто має право, куди звертатися, перелік документів

6 December 2023, 14:41

Майже 2000 ветеранів та членів їхніх сімей вже отримали кошти для придбання власного житла за чотирма програмами Мінветеранів. Загалом до кінця цього року компенсацію отримають загалом близько 2500 людей.

Про це 5 грудня інформує Міністерство у справах ветеранів України.

«В Державному бюджеті на наступний рік на забезпечення житлом ветеранів війни, членів родин загиблих Захисників і Захисниць закладено майже 5,75 млрд грн. Тож фахівці Мінветеранів розробили детальну інфографіку порядку компенсації на придбання житла. У ній докладно розписано: хто має право на отримання компенсації, куди звертатися, які документи слід підготувати. Усі відповіді на ці питання і не тільки – у нашій інфографіці», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що 5 грудня президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям України та родинам загиблих Героїв. Під час заходу він наголосив, що усі, хто від початку війни отримав звання Героя України, отримають власне житло.

«Держава має дбати про всіх, хто її боронить, забезпечити всі їхні потреби. І мова не лише про належне оснащення та озброєння – мова й про соціальний захист та гідне забезпечення наших воїнів, наших Героїв. Так, за цією ініціативою всі, хто від початку війни отримав звання Героя України, отримують власне житло. Всі, хто, боронячи державу, став кавалером ордену «Золота Зірка». Всі без винятку. Щонайменше від початку повномасштабного вторгнення це 360 людей. 210 із них, на жаль, нагороджені посмертно. Держава подбає про кожного з них – і про тих, хто з нами, і про родини всіх тих, хто віддав своє життя за країну. Я вважаю, з боку держави це аж ніяк не подвиг. Це норма. Це те, як має бути. І це те, як буде. І це те найменше, що ми можемо зробити для всіх, хто героїчно захищав і захищає Батьківщину. За їхню мужність, відвагу, самопожертву, за все те, що вони зробили», - розповів Зеленський.

Учора, 5 грудня, сертифікати отримали 12 Героїв України та 9 родин полеглих Героїв. Ініціатива Глави держави розповсюджується на всіх Героїв України, удостоєних цього звання з початку повномасштабної війни. Відповідно, сертифікати на отримання квартир вручатимуть і надалі.

Нагадаємо, у Житомирській області вже 41 родина ветеранів війни придбала житло за кошти, отримані від держави. В тому числі 2 родини загиблих військовослужбовців.

Як повідомляв Житомир.info, з міського бюджету виділять ще 30 млн грн на купівлю житла для військових Житомирської територіальної громади і це дозволить закрити всі заявки, які надійшли по цій програмі. Це питання та інші житлові програми розглядали 6 листопада 2023 року під час засідання комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло Мінветеранів Зеленський компенсація квартира Міністерство у справах ветеранів президент ветеран Герой України  
Матеріали по темі