Місто

На аукціон за 750 тис. грн виставили занедбану базу в центрі Житомира, яку не змогли продати два роки тому

7 December 2023, 13:24

Відділ по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради виставив на аукціон будівлю бази за адресою: м.Житомир, вул. Дмитра Донцова, 8.

Відповідне оголошення 6 грудня оприлюднене в системі «Прозорро.Продажі».

«Будівля бази Житомирської міської територіальної громади (літера «А») загальною площею 228,8 кв.м з господарськими спорудами (гараж літера «Б» та сарай літера «В»), розташована в центрі міста на земельній ділянці Житомирської міської територіальної громади в особі Житомирської міської ради, загальною площею 0,1177 га, (земельна ділянка розташована в підзоні багатоквартирної житлової забудови в межах загальноміського центру, в межах історичного ареалу міста, в межах підзони І зони загального регулювання забудови, частина земельної ділянки в межах зони вулиць в червоних лініях). Будівля бази тривалий час не використовується. Знаходиться в незадовільному стані, потребує капітального ремонту», - йдеться в описі лота.

Початкова ціна об’єкта – 747 тис. 504 грн, торги заплановані на 28 грудня 2023 року.

Нагадаємо, будівлі бази у Житомирі на вул. Дмитра Донцова, 8 (раніше – вул.Адмірала Щасного) вже виставляли на аукціон, який проходив 1 грудня 2021 року, за комунальну нерухомість зі стартовою ціною 633 тис. 142,8 грн торгувалися 24 учасники. Єремейчук Олена Григорівна стала переможцем з пропозицією 5 млн 200 тис. 005 грн, що у 8 разів більше від стартової ціни, але відмовилася підписувати протокол про результати аукціону і втратила право на приватизацію та участь у наступних торгах за це майно.

30 жовтня 2023 року міська рада оприлюднила проєкт рішення сесії про приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні об’єкта малої приватизації – будівлі бази Житомирської міської територіальної громади загальною площею 228,8 кв.м з господарськими спорудами на вул. Дмитра Донцова, 8. Рішення ухвалили на сесії міської ради 9 листопада 2023 року, передбачивши скасування повторного аукціону з продажу об’єкта за меншою на 50% ціною.

Як повідомляв Житомир.info, від початку 2023 року влада Житомира не оголосила жодного аукціону з приватизації комунального майна, в травні перша заступниця мера Світлана Ольшанська пояснювала причину – відсутність заяв від зацікавлених суб’єктів, які бажають придбати дане майно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон приватизація міськрада нерухомість вул. Дмитра Донцова 
Матеріали по темі