Політика

Два мажоритарники з Житомирської області у 2023 році отримали по мільйону від управління справами Верховної ради

7 December 2023, 14:47

Хто і скільки отримав у Верховній раді в 2023 році – таку інформацію 4 грудня оприлюднив сайт «Наші гроші».

«У таблиці виплати Управління справами Верховної Ради фізичним особам у 2023 році, зафіксовані системою казначейських проплат «Spending.gov.ua». У народних депутатів в призначенні платежу вказані гроші на закордонні відрядження, заробітну плату, виконання депутатських повноважень, компенсацію проїзду тощо. Це можуть бути не всі виплати, якщо депутати отримують кошти не тільки напряму від Управління справами, і через якісь інші установи», - пише видання.

Загалом у таблиці оприлюднені виплати 662 особам на загальну суму 274 млн грн.

Щодо нардепів-мажоритарників від Житомирської області, то в оприлюднених даних є лише двоє «слуг народу»:

Кицак Богдан Вікторович – 1 млн 129 тис. 474 грн;

Кузьміних Сергій Володимирович – 1 млн 125 тис. 404 грн.

Голова облорганізації партії «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко отримав 1 млн 084 тис. 519 грн. Голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська – 1 млн 062 тис. 853 грн.

Нагадаємо, Богдан Кицак за 2021 рік отримав від управління справами Апарату Верховної ради 1 млн 407 тис. 302 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2023 року Верховна рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №9534 щодо відновлення електронного декларування, яке скасували з початком повномасштабного вторгнення. 5 вересня Верховна рада відновила е-декларування, але «закрите»: за поправку до законопроєкту, яке передбачає відкритий доступ до електронних декларацій, проголосували з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області лише двоє – Богдан Кицак та Володимир Арешонков. Президент повернув закон у парламент і 20 вересня Верховна рада схвалила виправлений закон про е-декларування, врахувавши зауваження президента.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп ВР Кицак Кузьміних доходи 
Матеріали по темі