Події

Жителя Житомирського району, який цьогоріч у серпні напідпитку збив підлітка і втік із місця ДТП, судитимуть

7 December 2023, 16:11

3 серпня близько 23:25 поблизу с. Мамрина Харитонівської громади було вчинено дорожньо-транспортну пригоду. Водій з місця пригоди зник, залишивши травмованого пішохода без допомоги. Поліцейські встановили та затримали причетного – 40-річного жителя Коростишівської громади, якого судитимуть.

Про це 7 грудня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Досудовим розслідуванням було встановлено, що чоловік перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, під час обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські виявили та вилучили патрони до стрілецької вогнепальної зброї, які той зберігав без жодних дозволів. Днями слідчі ГУ Національної поліції в Житомирській області, провівши всі необхідні процесуальні дії та отримавши низку експертних висновків, закінчили розслідування кримінального провадження. Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура», - йдеться в повідомленні.

Фігуранту інкриміновано порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1), залишення в небезпеці (ч. 3 ст. 135), а також незаконне зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Відповідно до чинного законодавства чоловікові може загрожувати до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 3 серпня 2023 року близько 23:45 в Харитонівській громаді поблизу с. Мамрина Volkswagen здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода, підліток потрапив до реанімації. Після скоєння ДТП підозрюваний 41-річний чоловік залишив місце події, а своє авто намагався сховати на території приватного підприємства. Наступного дня його затримали та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, чим заподіяно тяжких тілесних ушкоджень). А 18 серпня 2023 року прокуратура інформувала, що підозрюваному обрали запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення понад 805 тис. грн застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП водій суд прокуратура поліція Мамрин Харитонівська громада пішохід підліток наїзд на пішохода аварія 
Матеріали по темі