Суспільство

Прикордонники затримали п’ять ухилянтів із Житомирської області, які прямували до Молдови

8 December 2023, 12:48

Не зважаючи на зниження температури повітря та випадіння снігу на гірських ділянках кордону, курсанти спільно з прикордонниками продовжують виявляти та затримувати порушників законодавства з прикордонних питань. Упродовж минулого тижня на Буковині затримали 38 порушників. Більшість затримань здійснено за безпосередньої участі курсантів.

Про це 8 грудня повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Днями на ділянці відділу «Фальків» охоронці кордону зафіксували рух осіб в бік державного кордону. В ході переслідування правоохоронці затримали двох чоловіків призовного віку, мешканців Івано-Франківської та Чернівецької області. А прикордонний наряд відділу «Мамалига», також за участю курсантів, на одному з контрольних постів зупинив для перевірки транспортний засіб, який прямував до кордону з Молдовою. У автівці перебувало п’ятеро чоловіків призовного віку, мешканці Житомирської області, які намагалися дістатися державного кордону в обхід пунктів пропуску», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці травня 2023 року на кордоні з Румунією та Молдовою затримали 13 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Всі вони були військовозобов’язаними, віком від 26 до 44 років, які не змогли пояснити мету свого прибуття до прикордоння, а згодом зізналися про намір незаконно перетнути державний рубіж. Порушниками виявились жителі Житомирської, Миколаївської, Київської, Сумської та Чернівецької областей.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2023 року поблизу кордону з Польщею виявили та затримали п’ятьох мешканців Закарпатської та Житомирської областей віком від 21 до 24 років. В ході бесіди затримані зізнались, що мали намір незаконно потрапити до країн ЄС з метою працевлаштування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник ухилянт військовозобов'язаний ухиляння кордон Молдова 
Матеріали по темі