Влада

В Україні запроваджують масштабний проєкт з безпечного освітнього середовища: поліцейській в кожній школі та «рамки» на вході

9 December 2023, 11:16

Найближчим часом МВС та Міносвіти за дорученням президента та рішенням Уряду реалізують масштабний проєкт з безпечного освітнього середовища, який охопить понад 10 тисяч навчальних закладів.

Про це у національному телемарафоні «Єдині новини» розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко – повідомила 8 грудня пресслужба МВС.

«Мета – щоб у кожній школі був екіпірований працівник поліції, навчений за новими програмами», - зазначив очільник МВС.

Такий працівник поліції разом з педагогами буде вживати заходів з пропускного режиму, публічного порядку, а також реагувати на звернення й повідомлення учнів і вчителів. Також цей поліцейський відповідатиме за направлення дітей до укриттів. Для цього ДСНС разом з Міносвіти знову перевірять всі укриття.

«85% закладів освіти вже мають паспорти безпеки, де ми зважаємо не тільки на укриття, а й як школа обладнана пожежною та охоронною сигналізаціями, чи є пішохідний перехід біля школи, магазини, які продають цигарки й алкоголь», - зазначив міністр.

Він також додав, що йдеться і про встановлення на входах до шкіл рамкових, аркових і ручних детекторів, щоб будь-яка стороння особа чи діти не могли пройти до навчального закладу й пронести небезпечні предмети.

За його словами, найближчим часом буде оголошено про початок набору та відбору кандидатів на ці посади.

Про нараду, на якій обговорювали безпеку в закладах освіти, 7 грудня інформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Основне питання – забезпечення шкіл і садочків укриттями. За даними ОВА, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів. Цьогоріч Уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на ці потреби. Наступного року передбачаємо на укриття 2,5 млрд грн. Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно. Також обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах. Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку», - зазначалося у повідомленні.

Нагадаємо, на початку лютого цього року у Житомирі запустили пілотний проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»: у восьми ліцеях обласного центру мали з’явитися вихователі безпеки.

Як повідомляв Житомир.info, з січня 2019 року в загальноосвітніх навчальних закладах Житомира мали були шкільні офіцери поліції та новий предмет «Школа і поліція».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МВС безпека школа ліцей Клименко освіта Шмигаль детектор 
Матеріали по темі