Влада

У Житомирі родинам загиблих прикордонників вручили державні нагороди

9 December 2023, 13:14

Сім’ям полеглих захисників начальник 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців полковник Антон Квятковський вручив державні нагороди.

Про це 9 грудня повідомляє пресслужба 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців.

«У відповідності до Указу Президента України, за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України старшого сержанта Тімура Кіптенка та сержанта Івана Щигеля нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)», - йдеться у повідомленні.

Тімур Васильович Кіптенко проходив службу в Житомирському прикордонному загоні. Коли ворог був вибитий з півночі нашої Держави, Тімур у складі прикордонного підрозділу вибув на Луганщину захищати Вітчизну. 13 травня цього року близько 9 години ранку неподалік н.п. Ковалівка ворог розпочав танковий обстріл взводного опорного пункту з метою просування вперед та зайняття позицій прикордонників. Тімур разом з побратимами вступили в нерівний бій з переважаючими силами противника та дали гідну відсіч не допустивши прориву ворогом нашої лінії оборони. Захисник ціною власного життя виконав бойове завдання, смертю Героя поліг на полі бою. Нагороду чоловіка отримала дружина Жанна Юріївна.

Іван Вікторович Щигель був призваний по мобілізації в перший день великої війни. У складі Донецького прикордонного загону боронив Україну в найгарячіших точках. Ворог штурмував позиції Сил оборони України, здійснюючи обстріли з артилерії та мінометів різного калібру. Іван сміливо та рішуче реагував на усі виклики. Перебуваючи на вогневих позиціях він професійно координував дії підпорядкованого особового складу, завдяки чому захисники якісно відпрацьовували по цілях, завдавши ворогові втрат в живій силі та техніці. 18 березня 2023 року о 09:50 ворог здійснив артилерійський обстріл позицій мінометної застави в складі якої був Іван. Підрозділ саме здійснював вогневу підтримку наших воїнів, які героїчно обороняли місто Бахмут. В наслідок обстрілу під час виконання бойового завдання Герой загинув отримавши поранення несумісні із життям. Нагороду захисника отримали батько Віктор В’ячеславович, мати Наталя Євгенівна, сини Микита й Кирило, брат та дружина.

«Світла пам’ять про усіх наших бойових побратимів назавжди закарбована в серцях прикордонників! Вони для нас приклад мужності, стійкості, хоробрості та відданості справі захисту Батьківщини, охорони її державного кордону», - зазначив в промові командир військової частини.

Як повідомляв Житомир.info, президент Володимир Зеленський 19 липня 2023 року підписав указ про нагородження почесною відзнакою «За мужність та відвагу» Житомирський прикордонний загін. Почесну відзнаку – стрічку до бойового прапора «За мужність та відвагу» 9 прикордонному загону імені Січових Стрільців президент вручив у День Незалежності, 24 серпня 2023 рок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нагорода загиблий прикордонник Житомирський прикордонний загін 
Матеріали по темі